2022-06-12 1261 浏览
夜晚辗转拒绝咗好多间餐厅,直觉之下兜到去山上面嚟到依间饺子源。招牌有气势好吸引人亦都担得起呢个招牌。 你一坐低会警告你如果系煎饺嘅话会好黑咁整煎饺系真系好大阵㶶味系缺点嚟嘅 而且事后都会感觉好热气 当然都香口喇。但系其他嘢就无敌啦叫个蔬菜呢就清新麻油味适当。叫山楂茶呢就比酸梅汤冇咁涸喉而且好润喉。叫咗茴香京葱西洋菜同埋芦笋。点解我唔讲系咩肉呢因为佢全部食落都系蔬菜香味由头带到尾系好过瘾。 西洋菜比任何一间食过嘅都浓,茴香就好甜。 勉强有爆汁嘅。最后讲下肯定系全香港最过瘾嘅辣椒酱点解呢?因为佢呢个睇落特别黑嘅辣椒酱呢系我食过最唔辣嘅。 搽满一只饺子都冇谭仔𠮶啲小食咁辣,呢度辣椒酱可以尽情享受辣椒嘅鲜味同香味。
招牌有气势好吸引人亦都担得起呢个招牌。
茴香牛肉,京葱羊肉,西洋菜猪肉
茴香牛肉,京葱羊肉,西洋菜猪肉