2021-10-25
又嚟食Tamago-EN嘅下午茶餐🤪,因为服务唔错,所以对依间餐厅印象几好,一有机会就帮衬多几次😁。试咗士多啤梨🍓梳乎厘班戟餐,同埋香烤大啡菇多士配慢煮蛋餐。🔸跟餐加$15蚊,有餐汤同埋沙律。餐汤可以拣面豉汤或者甘笋汤。我拣咗甘笋汤。🏷甘笋汤甘笋汤用新鲜甘笋磨成蓉整成,唔肥腻,充满浓郁甘笋味道,食过番寻味😋。真系好鬼正。🏷沙律🥗睇落好似唔大兜,但食落,觉得都几多吓。新鲜沙律菜配上麻酱,麻酱份量充足,令沙律菜充满麻香😚。🔸主食🏷士多啤梨🍓梳乎厘班戟($68)班戟好松软,好正🤤。斋甘食会觉得味道嘛嘛;但系沟埋忌廉、糖浆、士多啤梨酱等食,一流🤤。班戟同啲调味酱味道好搭配。个人认为糖浆可以唔洗落太多,多得济会太甜。沟几多忌廉同埋士多啤梨酱都可以,沟几多都系咁好食😋。碟上面仲用咗啲士多啤梨🍓做装饰,士多啤梨🍓酸酸的,十分开胃。🏷香烤大啡菇多士配慢煮蛋($58)大啡菇肉质肥厚;含水量控制得好好,唔会太多水。置于大啡菇上面嘅蛋偏呈现液态。大啡菇下面系一块香烤得变干身嘅多士。侧边仲有好多沙律🥗,配沙律酱同埋酸酸嘅黑醋。🔹嘢饮🏷爆炸血橙梳打(跟餐+$20)纯粹just for fun🤪。特别之处系加入咗
试咗士多啤梨🍓梳乎厘班戟餐,同埋香烤大啡菇多士配慢煮蛋餐。
🔸跟餐加$15蚊,有餐汤同埋沙律。
餐汤可以拣面豉汤或者甘笋汤。我拣咗甘笋汤。
🏷甘笋汤
🏷沙律🥗
🔸主食
🏷士多啤梨🍓梳乎厘班戟($68)
🏷香烤大啡菇多士配慢煮蛋($58)
🔹嘢饮
🏷爆炸血橙梳打(跟餐+$20)
纯粹just for fun🤪。特别之处系加入咗爆炸糖,听到爆炸糖产生反应嘅声音。饮落,主要就系甜橙🍊香味。另外有两粒荔枝肉,每粒荔枝肉中间包裹咗两粒珍珠。唔记得咗叫走冰or少冰🤦🏻♀️,结果太多冰🧊。
🏷冻乌龙茶(跟餐免费)
乌龙茶色泽均匀,带微甜。
*下午茶
*另收加一服务费