2023-05-16
这间冰室最近新开张 之前系百分百餐厅 现在占一半之前餐厅面积 一半俾咗其他餐厅 新餐厅当然想试一试 但真心劲失望 之前听讲其实都系和百分百同一集团 我睇完餐牌后都发觉有相似地方 今日食早餐 早餐款式都算多 价钱中上偏贵 现在要电脑落单 但餐厅接收数据劲差劲慢还俾错枱号QR code令我们的食物去了隔离枱 之前在百份百餐厅都喜爱嘅蕃茄肉碎通粉 我见现在还有 所以我就点选 就系因为这个 令我对这间餐厅这个餐今次增大了 之前只系一个通粉什么也没有 今次多了一个炒蛋和多士 价钱就变相贵咗 但我都唔介意 因为可以食返之前嘅味道 我已经觉得很开心 但碗通粉送到来嘅时候,本人真系劲唔想要⋯⋯⋯佢哋个碗以前系汤碗 但而家只可以讲系一只碟 通粉散到很难处理 那些蕃茄汁真系油到不得了 食落去编咸 没有太多肉碎 职员还送错太阳蛋 最后职员换返 那个炒蛋很差 我见太阳蛋都有两只 炒蛋就好似只有一只 唔知佢哋系随心炒还是有配方的 蒜蓉牛油面包都可以接受 当然如果大方啲俾多啲蒜蓉牛油就会开心啲 餐饮冻饮加$3 本人点了柠檬茶 和百分百一样是没有柠檬的 柠檬茶偏酸 已经order少冰 但其实都很多冰块 Anyway
佢哋个碗以前系汤碗 但而家只可以讲系一只碟 通粉散到很难处理 那些蕃茄汁真系油到不得了 食落去编咸 没有太多肉碎 职员还送错太阳蛋 最后职员换返 那个炒蛋很差 我见太阳蛋都有两只 炒蛋就好似只有一只 唔知佢哋系随心炒还是有配方的 蒜蓉牛油面包都可以接受 当然如果大方啲俾多啲蒜蓉牛油就会开心啲 餐饮冻饮加$3 本人点了柠檬茶 和百分百一样是没有柠檬的 柠檬茶偏酸 已经order少冰 但其实都很多冰块 Anyway,进步空间极度大 我只可以讲我唔会再点蕃茄肉碎通粉