2024-05-11 310 浏览
好耐无食呢间车仔面,因为有其他铺头吸引咗我。不过今次有啲心血来潮,又返来食下重温旧梦一下。我觉得佢比较出名嘅有酿茄子,好大旧,炸云吞都唔错。不过我今次都无拣,拣咗啲大路嘢,通菜/鸡中翼/鲜虾云吞油面,再多葱。本人食车仔面都系比较传统,点都会拣油面。加咗佢秘制辣汁,其实我就略嫌唔够浓,可能食过比较浓香嘅酱汁,所以有呢个感觉。油面煮得过淋啦,出枱已觉得比较白,唔同一般比较黄,煮耐咗,我都系钟意有咬口嘅。通菜都好多,够爽脆,鸡中翼就卤得好入味,几好食,鲜虾云吞都正常。其实拱照都佢好好嘅,送豆浆/酸梅汤,我一般都会拣豆酱。整体表现不过不失,可能我比较钟意味浓啲嘅车仔面啦,真系希望下次如果再食,个油面唔好咁淋就好,或者我提一提个姊姊唔好煮咁淋。
好耐无食呢间车仔面,因为有其他铺头吸引咗我
。不过今次有啲心血来潮,又返来食下重温旧梦一下。

其实拱照都佢好好嘅,送豆浆/酸梅汤,我一般都会拣豆酱。

三𩠌车仔面