2016-08-12
香港近年台湾菜很出名的程班长我一直没有去排队吃, 就是咁岩几个朋友要到长沙湾一转, 见时间早应该不用排才到此一吃。我们点了不少食物, 有几款食物的确唔错! 不过仲有进步空间喔!首先讲讲肉燥饭同卤肉饭, 味道黎讲我觉得系一般, 不过用料食得出系新鲜同自家味道, 都算合格!炸花枝丸, 老实讲同系台湾食既味道都系有D唔同, 不过都已经炸得好好, 唔太咸, 爽口~炸鸡排, 呢个就麻麻地喇, 咬落去D肉"鞋烚烚", 唔推介。猪耳、大肠, 两款都好食, 卤得入味之余唔会过咸, 猪耳爽脆。红烧半筋半肉面, 好食!!同系台湾食到既有九成相近, 肉够淋同埋吸左D汤既味道落去豆乳鸡, 第一次听呢样菜名, 即系豆浆味既炸鸡?! 食既时候的确系有类似豆浆既味道㖞!!炸得好香, 个豆乳味同个鸡好夹, 正!!红豆芋圆, 比较淡D, 芋圆算系几大粒, 烟韧, OK既~肉燥饭、卤肉饭、炸花枝丸、炸鸡排肉燥饭猪耳、大肠红烧半筋半肉面豆乳鸡红豆芋圆
红豆芋圆, 比较淡D, 芋圆算系几大粒, 烟韧, OK既~ 肉燥饭、卤肉饭、炸花枝丸、 炸鸡排 肉燥饭 猪耳、大肠