2017-11-27
weekend同女朋友去到位于山林道ge栀子cafe,店内装修非常有特色,好文青又有点田园feel,同店内主打健康食品ge imagine好夹,特别喜欢这种有特色ge店,今日特灯黎试下。坐低之后,睇到呢度食物主打都系沙律菜同健康饮品,同时都会有义大利面等。叫佐:栀子沙律+绿色果昔沙律用个小铁桶装住,非常丰富ge材料,青苹果同牛油果切片整齐摆好,下面系几种新鲜蔬菜,仲有d杂果仁,果干舖系面,有d黑醋,非常健康ge配搭。店员话觉得淡味ge话,可以加小小岩盐。而我自己就觉得味道啱啱好,唔错。跟餐仲有杯饮品 绿色果昔,顾名思义就系主要用绿色ge蔬果去制作,饮到好清新ge青苹果味,放心,绝不是人造香精ge味道!!仲有淡淡ge羽衣甘蓝味,杯饮品入面仲包括菠菜同菠萝,柠檬。好味ge饮品,清新健康。牛油果bagel+牛油果昔比呢个Bagel深深吸引,摆盘精美之余,又系健康首选ge食品,有牛油果同太阳蛋系入面,小麦圈唔会好硬,而且仲系暖暖地ge,我自己就督穿个蛋黄,捞埋d蛋酱食,好正,而且旁边都会有份细沙律系度。饮品就系牛油果昔,呢度个果昔特别在距唔用水加奶,距系用椰子水代替清水,个味道有淡淡ge椰青味
叫佐:
栀子沙律+绿色果昔
牛油果bagel+牛油果昔
饮品就系牛油果昔,呢度个果昔特别在距唔用水加奶,距系用椰子水代替清水,个味道有淡淡ge椰青味,呢点我自己十分喜欢。推荐。
环境舒服,而且又可以品尝到好味道又健康ge食物,好唔错ge餐厅。