2020-03-29
见有报导指漫花灯火被中止合约 即将结业上星期先帮衬过既我 觉得非常可惜💔呢度既装潢真系好有心思💯 每一个位都适合打卡 开业一年未够就要拆哂d咁华丽既装饰 未回本就结业蚀本太心悒喇😢希望食评可以快啲出 多d人喺佢结业之前支持下佢🙏🏾拣呢间餐厅原因系为左庆祝生日🎂希望可以影多d靓相☺️除左装修华丽 餐具🍴等等都好靓啊每枱都会有一个万花筒🤩将个万花筒向住食物欣赏下万花筒下既食物又得 向住朋友帮佢影相又得 真系会打卡打到手软🤣讲讲食物先💁🏽♀️法国慢煮鹌鹑腿配牛油炒野菌🍄 ($168)鹌鹑腿肉质嫩滑👍🏽两种菇食落无咩味 夹d辣椒丝会比较好~~OMG啡菇二重奏($108)大啡菇多汁 蟹肉同肉酱味道都Ok!芝士焗黑松露薯条🍟 ($98)本身无嗌呢个 但见附近两枱都有嗌 卖相相当澎湃😜 加上头两碟小食份量比较少 所以就嗌左呢个🤣薯条酥脆 芝士同松露酱份量都几多~~最抵食系呢碟 见到枱枱都食净 我地三个人都食唔哂🙈黄金蟹肉🦀配黑橄榄酱意大利粉 ($188)本身麻麻地橄榄既我 叫之前有d犹豫不过好彩因为系酱 所以味道唔算重蟹肉同意粉比例几好 不过整碟份量都系偏少🤭饮品同甜品方面 我地嗌左💁🏽♀️🍓士多啤梨
见有报导指漫花灯火被中止合约 即将结业
每枱都会有一个万花筒🤩
将个万花筒向住食物欣赏下万花筒下既食物又得
向住朋友帮佢影相又得 真系会打卡打到手软🤣
讲讲食物先💁🏽♀️
法国慢煮鹌鹑腿配牛油炒野菌🍄 ($168)
鹌鹑腿肉质嫩滑👍🏽
两种菇食落无咩味 夹d辣椒丝会比较好~~
OMG啡菇二重奏($108)
大啡菇多汁 蟹肉同肉酱味道都Ok!
芝士焗黑松露薯条🍟 ($98)
薯条酥脆 芝士同松露酱份量都几多~~
最抵食系呢碟 见到枱枱都食净 我地三个人都食唔哂🙈
黄金蟹肉🦀配黑橄榄酱意大利粉 ($188)
本身麻麻地橄榄既我 叫之前有d犹豫
不过好彩因为系酱 所以味道唔算重
蟹肉同意粉比例几好 不过整碟份量都系偏少🤭
饮品同甜品方面 我地嗌左💁🏽♀️
🍓士多啤梨三重奏 ($88)
欣赏研究呢杯饮品既心思👍🏽 有d playful!
士多啤梨奶既味道 little twins star既感觉
少女必点😛💕
开启潘朵拉盒子✨ ($168)
朋友事前打电话去pre-order定生日字句
我地食哂所有主食之后
店员就主动上甜品 帮生日主角戴花环🌸
外型相当吸睛🤩
睇番其他食评 发现每日‘糖罩’既颜色都唔同
呢只透明浅蓝色好靓啊☺️
糖罩都有d厚度 要大力d敲先烂(但又小心大力得剂会四溅🤣) ⚠️食既话会痴牙~~
红莓馅既酸有绵密既蛋白balance番 所以味道唔错~~
整体黎讲💁🏽♀️
食物既CP值不高 但环境黎讲 真系💯分
店员会好详细咁介绍食物👍🏽
虽然知道喺第二度重开有难度 但系我仍然希望呢间咁有心既小店有一日可以重开✨✨ 一定会有食客支持!