2016-01-26 3061 浏览
虽然今日系闲日, 本应我都要系公司搏杀, 但系源于小弟要清假嘅关系, 今日就请左一日假, 好好享受自己一个人嘅时光。黎到希慎商场嘅7楼, 虽然有唔少都几位朋友同事坐埋一枱, 我孤身只影黎到, 都无会阻到我去意式小庭园享受一个人嘅午餐。虽然自己嘅胃口唔算十分大, 但系都叫左两个dish, 分别系香茅龙虾忌廉汤同埋巴马火腿火箭菜Pizza。坐系室外, 天气可能会有啲寒冻, 但系一碗热汤可以立即令我暖上心头! 忌廉同龙虾向来都系好嘅配搭, 质感浓浓的, 汤内亦的确食到有龙虾肉, 货真假实, 加上适量嘅香茅令香味更盛!巴马火腿火箭菜Pizza, 薄批嘅批边香口而脆身, 有点像饼干。Toppings 亦相当丰富, Parma ham味道唔会过咸, 同火腿、芝士非常合拍好丰富。火箭菜很新鲜无苦味, 系非常之健康之选。独自一个人系小庭园, 旁人看来可能以为我好孤独, 但其实我系异常地满足!
今日就请左一日假, 好好享受自己一个人嘅时光。

黎到希慎商场嘅7楼, 虽然有唔少都几位朋友同事坐埋一枱,

虽然自己嘅胃口唔算十分大, 但系都叫左两个dish,
分别系香茅龙虾忌廉汤同埋巴马火腿火箭菜Pizza。
忌廉同龙虾向来都系好嘅配搭, 质感浓浓的,

2016-01-15