呢日约咗朋友喺铜锣湾食lunch,一间上楼嘅Cafe,食物同服务都唔错,lunch set几抵食~🔘红菜头餐汤有红菜头独有嘅味道,钟意嘅人会钟意,味道酸酸地几开胃,口感creamy~🔘杂菜沙律前菜嘅沙律算好大份,沙律菜新鲜,几钟意佢加咗藜麦~🔘香辣蒜片鲜虾扁意粉蒜香味浓郁,意粉挂汁,有时呢个意粉会炒到好干,但呢间系偏湿润多汁,除咗蒜片都有唔少菇做配料,大虾爽口弹牙,整体好食~🔘香煎澳洲肉眼扒斋睇个样已经觉得煎得几靓,叫咗七成熟,切开见到粉嫩嘅颜色,油脂香浓,但又唔会过肥,口感软熟多肉汁,薯条都好好味~🔘香煎鹅肝配苹果蓉入口即溶嘅鹅肝,外脆内软,连同酸酸嘅苹果蓉一齐食,中和返佢嘅油腻感~🔘New York Cheese Cake 质地细滑,芝士味香浓,甜度软硬度都适中~饮品就叫咗唔使加钱嘅冻抹茶同冻咖啡~每样食物都做得几好,冇失手,难怪多人帮衬,留意到食客九成以上都系女士~ 😄😄

🔘红菜头餐汤

🔘杂菜沙律
前菜嘅沙律算好大份,沙律菜新鲜,几钟意佢加咗藜麦~

🔘香辣蒜片鲜虾扁意粉

🔘香煎澳洲肉眼扒

🔘香煎鹅肝配苹果蓉

🔘New York Cheese Cake
质地细滑,芝士味香浓,甜度软硬度都适中~

饮品就叫咗唔使加钱嘅冻抹茶同冻咖啡~