2018-09-03 38 浏览
朋友就生日🎂 庆生当然唔可以马虎了事 咁就等我上网揾间餐厅可以坐得耐 食得好 最紧要可以影埋靓相 一次过满足三个愿望 咁上网简咗一轮 见铜锣湾MINI Club 有巴黎铁塔🗼几具时尚感既设计 正正岩哂爱好欧洲风既寿星女 👱🏻‍♀平日近7点半入座 餐厅客人近8成🍽 因为早订座 餐厅安排咗靠窗边既位置 亦与巴黎铁塔相当近 环境昏暗 放著倒转的巴黎铁塔 铁塔闪闪发光 活像看著巴黎铁塔夜景 绝对系最佳既影相打卡位 一上座会附上花生🥜 仲要系任食 岩哂慢慢吹水边食花生既花生友 系浪漫既情调下 我地三个人当然要饮饮酒🍻 就简咗两杯唔同既cocktail 分别系What the Duck🐤 同埋Honey Bee 🐝 两杯单价都唔平 但见到卖相就明白点解定价咁高 What the Duck 系一杯混合菠萝🍍同橙汁既饮品 有一只平日冲凉🚿会见到既黄色小鸭 配有一个小型浴缸🛁 设计得真系几有心思 饮落酒精浓度唔高 一旁附上咗橙味爆炸糖 两者夹埋饮真系够哂特别 口腔爆炸弹跳感觉好得意 味道清新 甜甜酸酸Honey Bee 卖相超吸引 配合埋花花装饰 好似蜂蜜采紧花蜜咁🌼 除左睇得仲饮得 酒味好轻 带点果味

Honey Bee 卖相超吸引 配合埋花花装饰 好似蜂蜜采紧花蜜咁🌼 除左睇得仲饮得 酒味好轻 带点果味 好易入口 完全不觉得系酒精饮品 仲可以自己加蜜糖 旁边既牛油窝夫都好好食 蜜峰装饰可以食得落肚嫁🐝
主菜寿星女简咗款意粉 法式龙虾汁海鲜意粉 龙虾汁味道浓郁 可惜汁较少 不太够挂力 不过味道唔错 口感岩岩好 份量唔细 我地三个人都分到一大碟 上面既配料唔少 有几款唔同既海鲜 蚬仔青口大虾同鱿鱼🦑
极上12安士炭烧安格斯牛仔骨 牛仔骨是严选美国一级安格斯牛 有2大块 炭烧过后既牛仔骨香气扑鼻 肉质松软 轻轻一切开色泽仲系带粉嫩😊 面头洒上迷迭香等香料焗制 食落更色香味俱全 沾上喜玛拉雅山岩盐 肉既鲜味更加突出🥩

寿星女系海鲜控 叫个份量十足既海鲜拼盘就岩哂喇 有齐6款唔同既海鲜 包括面包蟹 半只波士顿龙虾 鲍鱼 青口 大虾 翡翠螺 我地另外仲单嗌咗6只生蚝 超级夸张丰满 当然照旧要相机📷食先喇😌 见到拼盘我地都流哂口水 入面有生蚝共有六只 三款各两只 带海水味🌊 肉厚同鲜甜肥美 无任何既沙 系相当干净 矶烧鲍鱼入味 爽口弹牙 大只既翡翠螺都好新鲜 波士顿龙虾带虾膏 鲜味无穷∞

The Love of Eiffel 生日唔送蛋糕 我地就为寿星女上哩个艾菲尔甜品铁塔🗼 上面有齐各式各样既甜品 芝士饼 慕丝 泡芙 彩石朱古力 马卡龙 ...马卡龙超精致 上面印有特色图案 马卡龙松脆 杏仁味好香 甜而不腻 我最钟意柠檬味🍋
成座粉红色既巴黎铁塔好靓💗 底座一放上干冰就即刻制造烟雾弥漫既效果🌪 成为全场焦点 好梦幻超级吸晴👀 铁塔仲会著灯发光 依个设计真系无得输😊