2019-12-28 240 浏览
今晚天气很冷!又系最啱食火锅的时候,有时成班朋友食饭,每个人想食的嘢都唔同,今次一致赞成去咗荃湾大鸿辉间缘聚食,扶手电梯上三楼、唔驶同人争升降机!入坐后先择汤底,餐厅会送上一碟靓肥牛,其余肉类、生蚝、牛百叶、水土鱿等可用手机落单,极之方便!火锅食品都好多,另外,响玲,山根,鱼皮,丸类同菜就要自己出去攞。我哋落单后,就出去攞鱼生,寿司,款式都几多,鱼生超新鲜,大虾成只手板咁大又爽口弹牙,真系唔错,仲有日式八爪鱼,螺肉,海草,萝白都好好味。热荤方面就有椒盐三文鱼头,腩非常好惹味,!薯条,薯饼,春卷,咖哩角都炸得好香脆,𫠒鱼小丸子仲好食过专门店。甜品方面就有几款西饼、果冻、啫喱、凉粉、椰果、卢荟及桃肉,当然雪糕唔少得,仲有朱古力喷泉,自己钟意点食都得。今次食饭成班朋友都好满意,话食到火锅,日式,中式同甜品,一次过满足各人胃口真的冇得输!