2015-07-27 5986 浏览
星期四老友又有饭局, 于是同朋友决定……相聚“满屋"。20:45食到23:15分,够哂时间食野吹水,呢间放题,我虽然食过好几次,但写食评都系第一次,虽然位处地库,但依然经常爆场,场内地方唔算大,但有好多卡位,坐得舒适,食物方面,佢依然冇令我地失望, 刺身,寿司新鲜多款,大路嘅如三文鱼,鲷鱼,甜虾等都有齐,特别嘅有北寄贝,带子(仲系鲜甜果种),烧羊架大件多汁(间中都试过有次亁亁地),牛舌够厚入味,天妇罗即炸松化,焗蚝芝士味香浓,内里加左d洋葱同磨菇,味道同口感都好夹,铁板烧汁带子冇好似坊间嘅放题咁用d指甲咁丁丁嘅货,佢系大大只,烧汁又好好味(但唔知点解系用碟上嘅),卢笋炒桂花蚌够鲜味,份量又够,甜品有水准,洛神花玫瑰果冻,朋友话好香玫瑰味,encore再encore,同埋佢系迷你size可以试多几款,仲有每人送一杯Hagenxxx雪糕,抵赞!其余就系啤酒汽水,果汁任饮,最重要系…… 有我最钟意嘅无糖乌龙茶,(好多坊间放题都冇供应),食到禁饱,消滞消脂一流!除左食物能保持水准之外,仲有上菜快,收碟快,员工虽然忙碌,但仍然有礼貌,有效率,抵赞!当晚好友们个个都饮饱食醉,非常尽兴,更约好下
刺身寿司新鲜多款,大路嘅如三文鱼,鲷鱼,甜虾等都有齐,特别嘅有北寄贝,带子(仲系鲜甜果种),烧羊架大件多汁(间中都试过有次亁亁地),牛舌够厚入味,天妇罗即炸松化,焗蚝芝士味香浓,内里加左d洋葱同磨菇,味道同口感都好夹,铁板烧汁带子冇好似坊间嘅放题咁用d指甲咁丁丁嘅货,佢系大大只,烧汁又好好味(但唔知点解系用碟上嘅),卢笋炒桂花蚌够鲜味,份量又够,甜品有水准,洛神花玫瑰果冻,朋友话好香玫瑰味,encore再encore,同埋佢系迷你size可以试多几款,仲有每人送一杯Hagenxxx雪糕,抵赞!其余就系啤酒汽水,果汁任饮,最重要系……
除左食物能保持水准之外,仲有上菜快,收碟快,员工虽然忙碌,但仍然有礼貌,有效率,抵赞!当晚好友们个个都饮饱食醉,非常尽兴,更约好下次再相聚“满屋”!
新鲜刺身!叫左两次
2015-07-03
  • 刺身
  • 北寄贝,羊架,牛舌,甜品