2024-08-19
1951 浏览
相马日式火锅,走咗好多次,今日终于坐低嚟食!呢间餐厅揾咗好耐,知道牠哋个海鲜火锅放题 好抵食又好好味,一大班朋友就book咗嚟食啦,果然超级满足!😱😱首先就系个芝士龙虾汤茶碗蒸! 满布龙虾肉嘅汤,即刻突出咗相马嘅料理艺术。🍤汤味鲜美丰富 ,对面个朋友饮一啖就尖叫咗出嚟。龙虾肉质饱满,加埋芝士,真系绝配。再嚟就系任食嘅惹味龙虾鸡煲! 将新鲜龙虾和鲜嫩鸡肉结合,佢嘅汤底一饮就知有料。好食嘅 滋味扑面而来,系打边炉之选。🔥无错啦,跟住就食极尚龙虾蒸海鲜 !见到皮蛋,鲍鱼,蚌,扇贝,蟹和虾呢啲海鲜串串放上 硕大龙虾。每样海鲜都新鲜,食紧𠮶刻,我只感觉到呢度系寻味旅行嘅终点站!😋再嚟话你知,相马嘅汤底就非一般清汤嘅味道。重点佢个火锅材料喺一流嘅豚肉同带子,海虾又 青口,每一样都令人意想不到,食到唔舍得食咁。最后最后,火锅放题会唔会好沉甸甸㖞?无错,但系有我最爱嘅芝士汤底来个完美收结!滑顺嘅 汤底中带咗点点芝士嘅香,简直系火锅嘅终极飨宴!👍😍总括嚟讲,呢间相马日式火锅做到海鲜放题大得嚟又好味,真系值得再嚟!再加上价钱公道又抵 食,我下次一定会再嚟!🙌