2024-02-26
先食相马既招牌蒸气海鲜,用蒜蓉粉丝去蒸,又有鱼柳、海虾、扇贝等等既海鲜,鱼柳肉质鲜嫩,海虾同扇贝亦保持到原始既鲜味,蒜蓉粉丝更加系完美融合佐海鲜既鲜香,真系回味无穷(≧▽≦)而呢度既火锅放题都好吸引,火锅配料种类繁多,肉类都有美国特选牛肩胛、豚肉、美国进口牛肉等等,全部肉既肉质都好新鲜,切片均匀,可以保持其原有既鲜嫩口感,同时其他好似蔬菜、豆腐、海鲜,都可以令我尽情享受各种美味既搭配( ^ω^ )仲有呢度有羊腩煲放题,羊腩肉质鲜嫩多汁,肥美柔嫩,炖得刚刚好,肉香四溢,加上配料同汤汁,足以令人食指大动(*^o^*)喺寒冷嘅日子入面,无嘢可以比得上一煲暖笠笠嘅羊腩煲🔥。一打开盖,翻滚嘅烟雾带出浓郁嘅香气,瞬间令人胃口大开🤤。羊腩煲里面嘅羊肉软滑嘅质感,轻轻一嚼就能感受到肉汁嘅醇厚,暖流直滑入心扉💖。羊肉同时夹带著一点点嘅甜,同蔬菜一齐煮,吸取咗汤底中嘅精华,平衡咗羊肉嘅浓厚口感🍲。一般嚟讲,羊腩煲嘅汤底会用上多种香料同草药,煲出嚟嘅汤鲜味美,每一啖汤都令人感到身体都暖笠笠嘅,冬天里面最好嘅温暖拥抱🤗。部分人可能会担心羊肉嘅腥味,但系好嘅羊腩煲都会用心去调配,令人喺没有腥味嘅同时享受到最地道
而呢度既 火锅放题都好吸引,火锅配料种类繁多,肉类都有美国特选牛肩胛、豚肉、美国进口牛肉等等,全部肉既肉质都好新鲜,切片均匀,可以保持其原有既鲜嫩口感,同时其他好似蔬菜、豆腐、海鲜,都可以令我尽情享受各种美味既搭配( ^ω^ )
仲有呢度有羊腩煲 放题,羊腩肉质鲜嫩多汁,肥美柔嫩,炖得刚刚好,肉香四溢,加上配料同汤汁,足以令人食指大动(*^o^*)喺寒冷嘅日子入面,无嘢可以比得上一煲暖笠笠嘅羊腩煲🔥。一打开盖,翻滚嘅烟雾带出浓郁嘅香气,瞬间令人胃口大开🤤。羊腩煲里面嘅羊肉软滑嘅质感,轻轻一嚼就能感受到肉汁嘅醇厚,暖流直滑入心扉💖。
部分人可能会担心羊肉嘅腥味,但系好嘅羊腩煲都会用心去调配,令人喺没有腥味嘅同时享受到最地道嘅风味😋。而家,有啲食店推出咗羊腩煲放题🥘,可以尽情叹尽各种配料,有豆腐、冬菇、萝卜甚至于金针菇,各种嘅食材令羊腩煲嘅风味更加丰富多元🌈。
当然,羊腩煲搭配嘅小料都非常关键,一碟小小嘅薄荷酱🌿或者豉油,就可以提升羊肉嘅味道,让人回味无穷。食羊腩煲嘅时候,记得要配上一碗热腾腾嘅白饭🍚,嗲哂羊肉嘅汤汁灌满每一粒米,令整个晚餐更加圆满。总之,羊腩煲系一个体验传统之美的美食🍽️,一次又一次温暖我哋嘅胃,同时暖哂心房💓。