放假去咗一间系上环好有气氛嘅酒吧餐厅,个名好特别叫——🌟 Ellipsis Cafe & Lounge🌟即系中文嘅省略号,餐厅嘅理念以省略都市繁嚣 延续无限故事⋯入到餐厅的理有种令人暂时省略都市繁嚣嘅感觉🌿环境好有装饰,灯光昏暗好有feel,而且仲有啲位可以打卡影相,就好似我坐紧嘅呢位📸除咗饮酒倾计,佢哋仲有boardgame可以玩✨._./ 前菜/🍓|意大利风干火腿哈蜜瓜·士多啤梨黑醋|🍓上碟摆盘好靓,风干火腿整成系一朵花嘅形状🌺好啱打卡影相,成个唔止摆盘用心,连味道好出色,士多啤梨黑醋增加黑醋嘅平淡酸味🍓·🍑|轻煎北海道刺身带子沙律·日本水蜜桃酱|🍑个北海道刺身带子好正,轻煎完好香,食落好鲜味,日本水蜜桃酱好特别,亦唔会令到沙律变得好酸•/ 主食 /🦐|大虎虾&龙虾汁意粉|🦐大虎虾真系几大只,意粉有挂咗龙虾汁好惹味唔会过咸,意粉嘅软硬度适中,仲有啲蟹籽增加口感·🐟|煎焗格陵兰比目鱼+薯菜|🐟比目鱼大大旧上,仲要闻到煎得好香嘅味,比目鱼肉质劲香滑,啖啖肉,外表果层皮仲要煎到好香脆,唔会好油腻,咬落有脆卜卜嘅声架💕•/ Cocktail /🍸|荔枝角姜特调 |🍸新调嘅口味,饮得到有姜味
._.

🦐|大虎虾&龙虾汁意粉|🦐
🐟|煎焗格陵兰比目鱼+薯菜|🐟

/ Cocktail /
🍸|荔枝角姜特调 |🍸
新调嘅口味,饮得到有姜味,荔枝好香甜,配埋少许辣嘅疆,好夹!
🦌|Earl Grey Martini|🦌
只杯有鹿造型好得别好靓🦌味道饮得出Earl Grey茶味,味道清甜
._.