2018-01-07 1822 浏览
老细请食晏,book左食泰国餐厅我一直以为系啲好普通既泰国餐厅点知上到去到环境外貌系几靓既一间西式cafe食晏时间坐左3-4成人打开餐牌,见到碗牛丸粉定咩要价$98,海南鸡饭要价$148我就梗系中间落脉拣左个$138既set lunch首先上左个沙律沙律份量都几大,南瓜片好好味!南瓜片配上瓜籽~两个味甜甜定好夹三角形一块块好似鸡肉既原来系豆腐!淡淡豆腐配上麻酱岩岩好唔知因为肚饿定系好食好快就食哂成碟沙律~到主菜啦~带子芦笋香草宽面好香basil味如果唔中意basil味既就会觉得唔好食带子煎得唔会太干太un或太㶶几种食材都配得好好不过有啲可惜系太。细。碟!份量比沙律细好多,几啖就冇哂女仔都唔饱到最后有daily dessert其实唔叫海南鸡餐最大原因系冇dessert 佢个朱古力蛋糕系劲大旧好似知你主菜唔饱咁比起专门食蛋糕餐既更加大旧!不过又系可惜朱古力唔够香浓有啲失望餐茶系柠茶,唔好饮既,冇茶味冇柠檬味总结:味道系几好既,但系主菜份量太少,唔啪哂成旧蛋糕都唔得。$138有3个items 好似好多,但因为主菜份量太少,感觉好似唔够喉。如果我自己黎,我应该唔会再黎食
老细请食晏,book左食泰国餐厅
我一直以为系啲好普通既泰国餐厅
点知上到去到环境外貌系几靓既一间西式cafe
食晏时间坐左3-4成人
打开餐牌,见到碗牛丸粉定咩要价$98,海南鸡饭要价$148
我就梗系中间落脉
拣左个$138既set lunch

首先上左个沙律
沙律份量都几大,南瓜片好好味!
南瓜片配上瓜籽~两个味甜甜定好夹
三角形一块块好似鸡肉既原来系豆腐!
淡淡豆腐配上麻酱岩岩好
唔知因为肚饿定系好食
好快就食哂成碟沙律~

到主菜啦~
带子芦笋香草宽面
好香basil味
如果唔中意basil味既就会觉得唔好食
带子煎得唔会太干太un或太㶶
几种食材都配得好好
不过有啲可惜系太。细。碟!
份量比沙律细好多,几啖就冇哂
女仔都唔饱

到最后有daily dessert
其实唔叫海南鸡餐最大原因系冇dessert

佢个朱古力蛋糕系劲大旧
好似知你主菜唔饱咁
比起专门食蛋糕餐既更加大旧!
不过又系可惜朱古力唔够香浓
有啲失望
餐茶系柠茶,唔好饮既,冇茶味冇柠檬味

2017-12-16