2019-06-25
行左几条街,谂唔到食乜,最后经过「炸理卤味」,见个名食字食得几得意,就入去试试。里面位置唔多,人手亦唔多,一个负责收银落单,一个负责炸物。两个人,将4样皇牌叫左3样来试。*炸理一口和牛配薯角和牛唔系炸到干争争果种,相反好软霖,炸得啱啱好。仲落咗啲椒盐,食落相当惹味!真系好唔错!*炸理一字翼五重奏相反,鸡翼逊色左少少,虽然话有5款口味,不过食落分别唔太大。粉略厚,不过好脆口,最紧要系热辣辣!*皇牌卤味鸡髀最令我惊艳既系呢只卤味鸡髀!首先调味调得啱啱好,好juicy,非常juicy,甚至乎第一啖咬落去个鸡皮会喷汁!鸡脾好嫩,真系好值得推荐!最后提一提,觉得唔够味既朋友,呢度可以再自行加粉或酱汁!我试左松露蛋黄酱同蜜糖芥末浆,由其系松露蛋黄酱同薯角perfect match! 同出面西餐配薯条既果只酱一样!卤物炸物望落简单,实际要做得好食亦十分困难。难得见到小店用心经营,笑面迎人,临走亦同每一位客人讲多谢,让每个人心中都多了一点温馨!
两个人,将4样皇牌叫左3样来试。
*炸理一口和牛配薯角
*炸理一字翼五重奏
相反,鸡翼逊色左少少,虽然话有5款口味,不过
食落分别唔太大。粉略厚,不过好脆口,最紧要系热辣辣!
*皇牌卤味鸡髀
最令我惊艳既系呢只卤味鸡髀!