2022-07-28
所谓的隐世其实个个都知,因为好多KOL已去打卡,专登请假嚟,但人好多,跟Google 指示行入村行咗20mins 先到,热到一个点,三十几度,快中暑🔥,其实另一边经过新公屋5分钟就到。预早book 位,online system 几专业,餐厅自助型式,全场无冷气,自己揾位,有盖用餐具无乜人坐, 因为无得打卡📸,台下有蚊香,几贴心,郊区嚟讲衞生做得非常好,完全无蚊同虱,几整洁。食物定价偏高,一个all day breakfast 要150, 无set , 饮品另外order , 打卡位当然系湖边, 共有四个,当然都full , 见有人走咗咁我地行上前,原来已太迟,因为打卡区同用餐区中间其实有个waiting area , 有伞,有矮台,可以食住野等。讲返啲野食,用料其实高质,西兰花🥦苗,柑都好食,不过150都系唔太值等咗over 一个钟终于可以到打卡区,不过waiting area 嘅人望住其实打卡太耐都有少少压力😅。Book 位时已讲明有限时,由于order 时已俾咗钱所以唔会再走嚟叫埋单,亦无人收碟,提你够钟嘅方式系打俾你📱😏,所以其实整个过程热之外仲有啲急促,唔chill 嘅。
食物定价偏高,一个all day breakfast