2023-07-16 65 浏览
海鲜岛墨鱼刺身专门店今日过大海,嚟到布袋澳呢边食海鲜。布袋澳不嬲都出名食海鲜,今日同老公过嚟试下,发现呢边嘅海鲜平过西贡,都几抵食,想推荐俾大家。餐厅有啲套餐可以选择,我同老公拣咗个龙虾鲍鱼二人套餐,个套餐$598有好多海鲜,种类丰富,好抵食。※开边龙虾龙虾好新鲜,好大只,有好多肉,龙虾肉质弹牙,味道鲜甜。咁我哋仲嗌咗伊面底,伊面高汤味道浓郁,香喷喷。伊面质地弹牙,唔会浸到好腍。※古法蒸活鲍鱼鲍鱼有两只,每只都好大,面头有啲香葱,令鲍鱼味道更加香。鲍鱼口感滑嫩,结实而有弹性,非常新鲜。※招牌鱼翁蚬汤依碗汤好推介呀,汤底已经煲到奶白色,一睇就知味道好浓郁。鱼味好香,另外仲食到蚬嘅鲜甜味。汤里便仲有啲粉丝同蔬菜,非常好味。※郊外油菜今日提供嘅系白菜,啲菜都好新鲜,免头有啲蚝油,为味道点缀一下。2小炒王$148我同老公仲嗌咗个小炒王。小炒王大大碟,好惹味,材料有豆腐干、虾干、鱿鱼干、韭菜花、韭黄、腰果等等,非常丰富,所以口感食物都好特别。小炒王炒得好有镬气,捞饭一流!3招牌瑶柱帝皇鸡半只138帝王鸡香喷喷,充满油香。鸡肉嫩滑,鸡皮弹牙。
海鲜岛墨鱼刺身专门店

※开边龙虾

※古法蒸活鲍鱼

※招牌鱼翁蚬汤

※郊外油菜

2小炒王$148

3招牌瑶柱帝皇鸡半只138
帝王鸡香喷喷,充满油香。鸡肉嫩滑,鸡皮弹牙。