2021-11-17
观塘好多工厦餐厅,当中台湾菜都唔少,之前食过阿元来了,小时光,五月星,今次呢间哈豆,一入门口便看见用粉笔画的台星黑板,十套青春台剧及台湾电影,靓!黑板下面有个大木柜,里面有只可爱的白色猫咪,靓!餐厅有一边墙油上台湾景点以及台湾地图,靓!菜单制作成一本杂志,上面有好多台湾校服相,以及一些语录,十分青春,靓!.餐厅环境充满台湾风味之余,食物亦都色香味俱全。五宝杂锦酱干拌面 $68 拌面有芝麻酱加麻辣酱,两个味道都几夹,啲𩠌虽然每样一件,但都唔少料。台式卤水拼盘 $49 卤得入味,可惜牛肉及鸡翅只得一件,二人分享都唔够分。路边摊小香肠 $36 好食!系真台湾肠!干身又香口,但以这份量只有五件,价钱唔算平。哈豆鲜果茶 $52黑糖芋芋鲜奶 $49 饮品唔算平,不过份量,卖相都有返咁上下,果茶好多生果,味道少少偏甜。当然黑糖鲜奶更甜,加埋芋泥底,香滑又饱肚,邪恶又难以抗拒!.我成日都会话香港食台湾菜好贵,如果有得飞,我个个月飞去台湾食啦!但宜家无得飞麻,唯有比贵啲食住啲台湾风味先啦,其实一人$120食个晚餐都可以接受吖。
黑板下面有个大木柜,里面有只可爱的白色猫咪,靓!
餐厅有一边墙油上台湾景点以及台湾地图,靓!
餐厅环境充满台湾风味之余,食物亦都色香味俱全。
哈豆鲜果茶 $52
黑糖芋芋鲜奶 $49