2017-09-16
系咪估唔到向 open rice 睇食评都有心理测验做呢?试下啦,好好玩㗎。嗱而家呢度有幅图,望真佢先,再凭直觉去拣个答案。睇到呢幅图,令你联想到咩?。。。。A. 剩墨丸鱼蛋,唔觉意笔左少少河粉。B. 墨丸鱼蛋河C. 有个乞儿路过,饥寒交迫,老细见到唔忍心,系咁意笔左呢碗野佢充饥。D. 有个和尚经过,拎住个斋砵想化缘,同老细讲 “唔该施主可唔可以比少少河粉我?” 个老细见佢咁瘦弱,面青青咁,除咗河粉之外仲醒左几粒鱼蛋墨丸佢叹,笔左先醒起,咦?!和尚系唔食肉㗎...拣 A 嘅朋友,你系属于乐观型,见到半杯水会好开心咁谂 “我仲有半杯水呀,yeah!"拣 B 嘅朋友,好明显同我一样,帮衬过无数劣食,经常遇人不淑。拣 C 同 D 嘅同拣 A 差唔多,不过幻想力更丰富,系活向充满童话嘅世界。而现实中,呢碗其实真系鱼蛋墨丸河黎,连埋杯冻檬茶,盛惠三十六蚊。咁唔使问,食完一定唔饱啦。其实本人都唔系第一次中伏,话说呢间野个老细同老板娘系极度孤寒,试过有人问可唔可以比多少少饭,个老板娘话好呀,加十蚊比多一碗你吖,个客觉得好侮辱,于是两个单位嘈到面红耳热。向度食潮式粉面如果你向唔加底嘅情况下系食得饱嘅,
嗱而家呢度有幅图,望真佢先,再凭直觉去拣个答案。
睇到呢幅图,令你联想到咩?
。
A. 剩墨丸鱼蛋,唔觉意笔左少少河粉。
B. 墨丸鱼蛋河
向度食潮式粉面如果你向唔加底嘅情况下系食得饱嘅,我谂你都唔使旨意去食浦飞同放题,因为你个食量应该系细到异于常人,吸啖空气都能够充饥果只。
同埋唔知你有冇见识过呢间野个老细切鱼片或牛腩呢,真系叹为观止㗎,唔讲仲以为佢学过日本料理。佢啲刀功精湛到可以将任何食材切到好薄好薄,透明咁滞,果啲咩鼎爷见到我谂都会自惭形秽。