2023-04-27
.@baruchslifecafe (大埔).真。隐世Cafe.. 位于大埔樟树滩村嘅一间Cafe..我哋之前周末🚗特登入嚟都觉得真系唔容易揾!但偏偏呢间位置都算隐蔽嘅Cafe weekend成日都好full!今日有机会 就要一探究竟🤣.先讲环境🌿纯白色嘅装潢 小小欧式情怀蓝白主调 分为室外和室内第一印象系真系好干净同埋店员非常好客是每个人嘅态度都好似系街坊咁 好舒服.1.卡邦尼烟肉意粉9.1/10.几出其不意嘅Creamy..啖啖都肉 有卡邦尼嘅爽感但油感不重 很好..鲜虾 烟肉 海鲜都很ok..份量不多不少..意粉相对口感就少咗dd烟韧嘅嚼劲 但可接受ok der🫶🏻.2.芝士芝麻酱手撕鸡飞碟9.1/10.呢个应该系呢到嘅名物之一一定要试试飞碟嘅脆口感几好 同时不失中间软熟嘅口感麻酱手撕鸡 配 埋芝士𠮶组合又好难唔好味🤣可以放心一试.3.牛肉凯撒沙律 8.9/10.作为减脂期嘅我 even周末出去周围食.. 都要尽量减少不必要的碳水摄入所以叫个沙律..本身都不抱期望..但菜量出奇哋多.. & 好新鲜爽脆🥺..牛肉虽然系肥牛type.. 但份量都多过我expect.. 对于减脂期 相
@baruchslifecafe (大埔)
真。隐世Cafe.. 位于大埔樟树滩村嘅一间Cafe..
我哋之前周末🚗特登入嚟都觉得真系唔容易揾!
但偏偏呢间位置都算隐蔽嘅Cafe
weekend成日都好full!
今日有机会 就要一探究竟🤣
同埋店员非常好客
是每个人嘅态度都好似系街坊咁 好舒服
1.卡邦尼烟肉意粉
9.1/10
几出其不意嘅Creamy..
啖啖都肉 有卡邦尼嘅爽感
但油感不重 很好..
鲜虾 烟肉 海鲜都很ok..
份量不多不少..
意粉相对口感就少咗dd烟韧嘅嚼劲 但可接受
𠮶组合又好难唔好味🤣
可以放心一试
3.牛肉凯撒沙律
8.9/10
所以叫个沙律..
本身都不抱期望..
但菜量出奇哋多.. & 好新鲜爽脆🥺..
牛肉虽然系肥牛type.. 但份量都多过我expect..
对于减脂期 相比好多其他meals
佢可以系我哋嘅一个good choice.. 份量系饱嘅🫶🏻
4.whiskey cold brew
9.5/10
呢到嘅cold brew好抵饮..
唔洗$50 贵过black少少..
所以点都叫cold brew啦..
呢款whiskey cold brew真系有阵除..
值得叫 我钟意
当日发现有好多行山友经过呢到食 感觉上都系熟客..
而发现原来好多人都系嚟食甜品..
小弟不才 无做好事前功夫🤣..
入去望望 感觉上佢地嘅甜品柜都几吸引
听讲都系每日现整
每日都有机会唔一样
有机会再去试试
或者去过嘅朋友不妨话我哋知佢哋嘅甜品如何啦!
整体上虽然真系唔就脚
但想感觉下远离香港繁忙脚步嘅感觉
呢到真系有一种简单 纯朴嘅感觉
希望大家食得开心 & 放心
‼️
我知我好无聊.. 但我个人对厕所干净程度好有要求🤣(唔代表污糟就唔去.. 而系好干净会加分)
呢到系数一数二嘅干净
睇得出店主们好注意卫生
even室外 佢哋都话佢哋好勤力清洁地下
当然如果有宠物自己要管理好自己嘅毛孩放尿情况
但佢哋好ok.. & 话会定时清洁
唔洗睇住毛孩🥹
作为主人当然都系要以身作则
但很窝心🫶🏻🫶🏻
#香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic大埔 #calorieswithmic甜品 #calorieswithmic西餐 #calorieswithmicdogfriendly