寻日我就好想食冰,就同男朋友食完饭行经过见到呢间野就试吓啦。咁寻日系平日同埋时间都尚早所以唔洗等就有得入。坐低好快就㨂好要一碗”仙草芋泥芋圆”& “抹茶绵绵冰(1人份”。个收银员就话因为个冰1人份嘅碗无哂所以得2人份,咁都照要咗2人份。碗”仙草芋泥芋圆”好快就上咗,份量比想像中少但都惯间间糖水铺都缩紧水。第一时间梗系试吓个芋泥先啦!话哂都招牌嘢㖞。满心期待!拎起匙羹去𢳂中间个旧芋泥,劲硬要好用力先𢳂到一啖🙃硬都算啦,口感仲要系好鞋!劲唔好食😥😥😥而且碗野又话冻但一啲都唔冻,啲仙草同芋圆似摆咗出嚟一阵🤷🏿‍♀️之后隔咗阵上埋碗”抺茶绵绵冰(2人份” 咁个碗都几特别嘅理解佢无1人份碗所以无法提供。因为兜芋泥已经好难食,我就唔抱任何期待去食。真系估唔到冰都可以咁难食救命!第一,兜冰上枱个阵面个层白色冰已经溶紧,𢳂多两下仲要已经系咁流出嚟🙂多谢哂!个碗入面摆干冰入去原来系得个装饰!第二,个抺茶唔系冰嚟!!系雪糕!!!我食到成头问号🤷🏿‍♀️咁你唔好话你系抺茶冰啦!而且白色个层牛奶冰口感都唔似冰!劲似溶得7788嘅雪糕咁🤯我用咗128蚊买咗个劲难食2人份雪糕🙂🙂第三,个蛋白系发唔起,成pat野咁,正
咁寻日系平日同埋时间都尚早所以唔洗等就有得入。

救命!

第三,个蛋白系发唔起,成pat野咁,正常系应该识企系度。。foodie 啲相旧蛋白就企哂系度😮‍💨

真系以后不了!!!!

抺茶冰
抺茶冰