2017-05-02
食西餐系大排挡人人都差不多都食过,不过而家好多大排挡都已经绝迹,有都得番好少地方有,所以好多档口都已经搬咗去D楼上舖,或者已结业不继续经营,今次就去咗间叫做西餐大排挡,不过都已经系楼上舖,最紧要都系食物有水准&服务质素。我地先点咗烧吞拿鱼沙律配千岛酱,满满蔬菜舖系面上,要拨开才见到烧吞拿鱼,鱼粒厚身又大粒,因吞拿鱼粒烧过,将鱼肉肉汁封住,食入口肉质鲜嫩,配上酱汁食更加开胃另一道松露煮日本年糕,未食已闻到松露香味,酱汁配上日本年糕软滑,入口相当香浓。之后又点咗米酒煮活蚬,蚬肉厚身大只,肉质爽口鲜甜,配上番茄仔&生蒜片,食落特别嘢味再来就系今晚主菜&餐汤汤系黑松露蘑菇汤,饮一啖已感受到松露香㶶味道再加上蘑菇粒菇味,简直系完美配搭十分香甜。烧牛仔骨,烧得火喉啱啱好,牛仔肉质非常嫩滑,用刀一切已骨肉分开,入口鲜嫩多汁另一道系香烧纽西兰羊鞍,买相唔错厚道适中,未切开已闻到浓浓so味,啱晒钟意食羊嘅朋友,肉质色泽鲜明,脂肪分布平均,食一啖已非常饱满,系口内渗出阵阵甘香味道,真系食到唔停到口整体食物有水准,店员周不时换碟&斟水,服务周到。
再来就系今晚主菜&餐汤
整体食物有水准,店员周不时换碟&斟水,服务周到。