2010-01-18 26 浏览
从来未去过agnes b cafe,因为觉得agnes b只是一个用来呃钱o既名。但既然我未试过,why not give it a try ! 一个悠闲o既星期日下午就同朋友去坐下,倾下计,食件cake。3.30pm,未食lunch,见到有set wor,$65,包括半分sandwich,一件cake同一杯咖啡。可能我无留意个牌啦,个waitress话3点前先有!但望来望去都见唔到... 既然系o甘,唯有a la carte啦。Order左一件朱古力蛋糕Chloe同一杯creme brulee (latte). 首先,件cake$30,我有一定o既expectation,因为mandarin oriental都系差不多依个价钱,而且size又差不多。我对杯咖啡($38)当然亦有一定o既expectation,写到o甘特别wor! 果然不出我所料,$68里面我俾左$60个“b”字。件cake完全无咩特别,朱古力味淡,用料绝非高档。杯咖啡亦其实只系一杯普通caramel latte,谈不上creme brulee的味道,只有caramel味。无惊喜之余亦strengthened my

果然不出我所料,$68里面我俾左$60个“b”字。件cake完全无咩特别,朱古力味淡,用料绝非高档。杯咖啡亦其实只系一杯普通caramel latte,谈不上creme brulee的味道,只有caramel味。无惊喜之余亦strengthened my belief on the brand.

环境一d都唔舒适,以一个afternoon tea o既地方唔多及格。
2010-01-17