2015-04-04 2390 浏览
如题所讲,劲叹啊!!食个bbq又有羊架又有大虾仲要原只茄子任你烧,咁仲唔系劲叹?唔多讲介绍下个食物柜。蔬菜占一个,肉类又一个,串烧类又一个,仲有肠仔丸类又一个。个人推介:羊架,羊肉串,牛肉串,鸡肉串,鸡翼,鸭胸,金菇肥牛,肥牛芦笋,鸡皮,冬菇,豆卜,原只茄子,粟米,蕃薯,鱿鱼,蕃薯仔,肠仔,墨鱼丸一开始入去比完钱就会拎用具,蜜糖十几蚊。就开炉整火,佢会建议烧肠仔先,第二次黎烧既我都好熟手去拎定食物先。会有水,蜜糖,豉油,三种唔同既调味粉,孜然粉,辣粉,同一种粉。发现左好多羊架系另外烧烤食物个边,咁梗系要拎啲黎烧啦。会有一个大碟比你拎野。仲有系任拎嫁,大虾同香蕉菠萝系计人头外,所有都任拎。个人推介:香葱肥牛卷 自己系烧个震加啲辣粉,香味一流,仲要肥牛肉汁多唔会太腻。香葱好正,唔食葱既我都想食多几个。个人推介:羊架 肉质嫩口,仲要肥膏既脂香系冇野代替到,肉唔会老,唔洗咁熟,肉汁先多。孜然粉够晒好味。个人推介:大虾 成只大个虾有面咁大,肉质鲜甜,虾膏都有小小,仲要爽囗弹牙既虾肉。墨鱼咀,易㶶但系好脆囗猪颈肉冇咩调料都好好食羊肉串加少少孜然粉就好似出街食咁正丸类要好好睇火,个表面易

个人推介:香葱肥牛卷

冇咩调料都好好食
羊肉串
加少少孜然粉就好似出街食咁正
丸类
要好好睇火,个表面易㶶
蔬菜
要加左水先烧唔系既话会㶶
面包
好厚,加上香草牛油 味道更香,好饱肚
特别推介:茄子原只烧
,烧至表层变腍就可以cut开中间,加埋辣粉就完全,真系有出面串烧店既水准啊。
特别推介:菠萝
酸酸甜甜可以解油脂 不过每人得一件。
香蕉加朱古力酱
真系又香又甜