2023-08-29 1144 浏览
谂住同朋友个仔庆祝生日,又想避开人多既weekend,我地黎左呢间亲子餐厅食Tea,tea time真系唔多人,所以好舒服。我地4个大人加一个4岁既小朋友,tea叫左个2人份既picnic basket 同2个炸鱼薯条share,个picnic basket其实个份量都唔细,有生果,卷饼、鸡翼同cup cake。卷饼同鸡翼都好好食,得别系鸡翼外脆内嫰~个炸鱼薯条都好好味,佢写明系迷你,咁真系唔大份,但其实块鱼柳好厚,炸得啱啱好。至于个薯条,唔知系咪因为俾小朋友食,唔似出面啲薯条咁死咸,个薯条点个他他酱好好食~ 但我觉得最正系个儿童餐, 可以俾小朋友自己整pizza同decorate个cup cake,等个小朋友可以坐定定慢慢整, 我地又唔洗理佢,真系真正既kill time,  lol。同埋个儿童餐仲包份礼物,小朋友仲可以扭蛋,但好正既系要走先可以扭。我朋友个仔就系本身唔肯走,就系姐姐用扭蛋呢招搅掂左~因为见到佢地有蛋糕,所以我地连蛋糕都无买,𠮶日餐厅有3款蛋糕,分别系芝士蛋糕、伯爵茶同抹茶红豆,佢啲蛋糕真系highly recommend,因为款款都好好食, 而且每件上碟都会加只好靓
墨西哥鸡肉牛油果卷饼

迷你英式炸鱼薯条

因为见到佢地有蛋糕,所以我地连蛋糕都无买,𠮶日餐厅有3款蛋糕,分别系芝士蛋糕、伯爵茶同抹茶红豆,佢啲蛋糕真系highly recommend,因为款款都好好食, 而且每件上碟都会加只好靓既威化饼蝴蝶,食得又睇得。
伯爵茶蛋糕
抹茶蛋糕
芝士蛋糕
题外话/补充资料: 呢度啲姐姐好好人,态度唔单止好,我地有个铝质汽球,本身想用饮管吹胀佢,但姐姐见到主动offer叫我地用BUMP再帮我地bump埋。最正系佢用埋胶纸痴住泵气突出黎𠮶条野,好细心呀~
2023-08-17
墨西哥鸡肉牛油果卷饼