2022-11-10 194 浏览
男朋友生日,本来想亲自下厨,但真系超忙,所以都系出去食,干手净脚。佢生日佢话事,佢话天气凉凉地最岩打边炉。餐厅系新店,门面光鲜明亮,仲镶咗各份餐牌,好清楚!内里环境光猛,干净企理,有阔落的卡座,亦有二至四人枱,座位唔好,但枱和枱之间都有距离,坐得几舒服。有三个套餐,佢省住我荷包,拣了最实惠的Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙无激素猪肉片(成人$288)。虽然最经济,但超丰富,除咗任食两款肉外,仲有50多款火锅配料和15多款饮品任饮任食,而最紧要系有杯Movenpick雪糕做饭后甜品,正呀!叫定两杯台式饮品准备下先!男朋友要咗杯热水蜜桃红茶,味道甜美,好滋润;我就要杯热爱文芒果茉莉花茶,好有芒果的酸甜,又有茉莉花的清香,好开胃,岩晒!火锅汤底有15款,要咗个蕃茄浓汤豆腐杂菌涮涮锅,贪佢清清地。汤料有滑嘟嘟豆腐、多款鲜爽的菇菌、清甜的粟米、油扬豆腐、蕃茄、紫洋葱、冻豆腐等,汤底清香,茄味极及香浓,酸咪咪好醒胃,好fresh! 结果饮咗几碗,好好饮!Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙无激素猪肉片肉质都好鲜红,仲有雪花纹,好新鲜!涮一涮,肉嫩鲜美,牛肩胛牛味香浓,乜酱料都唔驶用,原
热爱文芒果茉莉花茶和热水蜜桃红茶都
蕃茄浓汤豆腐杂菌
Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙无激素猪肉片肉质
Prime Grade 牛肩胛肉
沙茶牛肉
沙茶牛肉
Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙无激素猪肉片肉质都好鲜红,仲有雪花纹,好新鲜!涮一涮,肉嫩鲜美,牛肩胛牛味香浓,乜酱料都唔驶用,原汁原味,男朋友encore咗几次,仲不停话好味。猪肉片都系好嫩,又唔肥,好鲜香。沙茶牛肉都好正,几厚身,又嫩滑又入味,得!
自家制手工饺和多款丸类
丸类
黑松露芝士猪肉饺
任点配料有七大类,多款丸类都好特别,无乜见过,要咗芝味十足的蘑菇芝心堡、牛味香浓的爆酱浓芝牛丸和啖啖芋香的芋泥贡丸,全部中间都有饀,配搭好新鲜感,仲好好味!自家制手工配料类就要咗黑松露芝士猪肉饺,包得几靓仔,仲皮薄饀靓,啖啖黑松露香,竟拉出芝士,芝味满分,整体好夹。
足八吋长巨蟹棒
足八吋长巨蟹棒
火锅配料类就拣咗足八吋长巨蟹棒。哗!好有份量,吸咗汤,好味!
海鲜
海鲜
海鲜系我目标,六款拣咗四款,哈!生猛海虾又爽弹又鲜甜,够晒新鲜;鲜鱼片好嫩滑鲜味;帆立贝中等size,好弹牙!深海鱼柳啖啖肉,同样嫩滑。全部好味到要encore!
蔬菜类
蔬菜类都唔可以少,要咗唐生菜和羽衣甘蓝,好翠绿爽嫩,新鲜!仲有好滑身鲜支竹,有豆香。紫心萝卜就好少见,味道清甜,喜欢!
零添加有骨
炸物类就要零添加有骨炸鱼皮,男友钟意脆卜卜就咁食,我就会涮耐一点,半脆半腍的口感好特别。
Movenpick枫叶糖合桃味雪糕香甜;Dreyer's 宇治抹茶十胜红豆雪糕茶味香浓
最后紧系要食埋雪糕,原来除咗有Movenpick,仲有Dreyer’s 和HaagenDazs拣。要了杯Movenpick枫叶糖合桃味雪糕,又香甜又幼滑,亦要了杯Dreyer’s宇治抹茶十胜红豆雪糕,茶味香浓,又唔太甜,好好味!
2022-11-10
$259.2 (晚餐)
热爱文芒果茉莉花茶和热水蜜桃红茶都
Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙无激素猪肉片肉质