2022-09-06
不嬲有食开三圣分店,但觉得三圣越做越麻麻,除左辣酒煮花螺出色,其他都好一般,而且价钱仲收得比其他三圣食店贵。听讲(潭尾段)系总店,见openrice零负评就专登揸车过嚟试吓。浓汤鸡煲翅 - 翅系多嘅,个汤底都好饮,不过就偏咸小小干炒牛河 - 味道𝗈𝗄,不过唔够干身同碎湿湿咁卤香猪脚仔 - 正常冇特别菠萝咕噜肉- 好食,外脆内嫩,个汁酸甜度好平均,汁嘅份量亦啱啱好,食到尾都唔会浸到淋晒椒盐脆豆腐 - 外层粉浆好薄,入面豆腐好滑 鱼汤鲜腐竹浸时蔬 - 普通一个菜,正正常常胜在够大碟辣酒煮花螺 - 好失望,平时三圣好好食,佢呢度直情系难食,个螺好硬,个汁又唔够辣同香😭😭😭当晚大概8点去到人客好少,得三,四围枱,全部都系2-4人左右,唔算好忙。我哋落单本身系落炸蟹钳,佢系每件计钱,我哋order左3件,佢覆单时都有覆到,但最后黎左个椒盐脆豆腐🤷🏻♀️🤷🏻♀️不过算啦,好彩个豆腐都好食😌😌总结就系食物系OK嘅,不过真心冇特别出色,要入到咁吊脚去食值唔值得就见仁见智。
浓汤鸡煲翅 - 翅系多嘅,个汤底都好饮,不过就偏咸小小
干炒牛河 - 味道𝗈𝗄,不过唔够干身同碎湿湿咁
卤香猪脚仔 - 正常冇特别
椒盐脆豆腐 - 外层粉浆好薄,入面豆腐好滑
鱼汤鲜腐竹浸时蔬 - 普通一个菜,正正常常胜在够大碟