2021-05-22 175 浏览
咁啱系牛头角拎啲嘢,附近其实唔多cafe,就黎左乐感。叫左下面几样野1. Dirty HKD422. Cappuccino HKD343. 烟肉、迷迭香、芝士司康HKD254. 炸鱼薯条 HKD88.味道 ★ ★ ★ ☆ ☆Menu 写住打卡专用Dirty,咁我当然叫一杯啦(图2),一黎到我已经即刻影相。所谓既白上一片啡,我睇唔到,只见啡🤷🏼‍♀️味道一般,咖啡味唔重,只杯只系普通水杯,打卡唔专用㖞,唔值得叫。另叫左杯cappuccino,老公话味道中规中矩,对得住价钱,但个拉花好求其🤦🏼‍♀️因为menu 冇咩好叫,all day breakfast HKD128 感觉太贵,唔抵食。叫左个咸scone 试 - 烟肉、迷迭香、芝士司康。堂食会加热,外卖不设加热。上菜个下系香既,有烟肉、芝士香。但食落去佢唔系scone口感,似旧式香蕉蛋糕,外面唔算脆,入面唔松化。炸鱼就唔系正宗英式个只架啦,d炸鱼炸到㶶左咁,但出奇地好脆,冻左都脆既,粉浆比例正常,冇鱼味,已预计到,冇期望过😂不过厨师应该重手左落左好多盐,旧鱼好咸😑要配合佢既辣酱食,中和返个味,不过都救唔到几多。薯条反而出色,外脆内软,好食㖞
咁啱系牛头角拎啲嘢,附近其实唔多cafe,就黎左乐感。

叫左下面几样野
1. Dirty HKD42
2. Cappuccino HKD34
3. 烟肉、迷迭香、芝士司康HKD25
4. 炸鱼薯条 HKD88
味道 ★ ★ ★ ☆ ☆

薯条反而出色,外脆内软,好食㖞!
服务 ★ ★ ☆ ☆ ☆
我地星期六11点半到,得1至2成入座率,明明见到d四人座位既枱得2个人坐,我地问可唔可以坐大张啲,佢话唔可以,𠮶啲系留俾三至四人坐,所以我哋就坐咗一张好细嘅二人枱。喺最尾个幅图大家可以见到如果你嗌两个main,两杯嘢饮,仲要摆埋佢个餐牌,仲有一支水两个杯,基本上你可以用嘅面积已经好少,食嘢嘅时候都要就住就住。

一间舖头最重要就系reception,佢既服务如何就会令到个客对舖头有咩first impression。咁我哋都冇坚持话要坐大张啲,谂住佢之后可能会有好多客,但系我哋坐咗个半钟,都仲未fill晒所有枱🤷🏼‍♀️呢个第一印象已经令到我哋唔会再想翻兜呢间餐厅了
环境 ★ ★ ★ ☆ ☆
佢呢度地方系好大,落地玻璃窗透光空间感大,枱与枱之间都有好阔嘅距离,所以系几舒服嘅。不过大部份座位系木凳,唔算话坐得特别舒服但佢最大嘅好处系「不设限时」。

呢度冷气严重不足,我咁怕冻嘅人都觉得唔够凉,未至于会食到出汗既。
价钱 ★ ★ ★ ☆ ☆
中规中矩。