2017-03-10 753 浏览
今日同一个五六年无见既老朋友食午饭,去左食米线,个米线粉量好少,都未够一半饱, 要揾啲野食or野饮补补货,室饱啲个胃。 行行吓见到Starbuck,发现自己好耐无饮过他的Green Tea Latte的,一于饮吓。 俾钱时,见到张会员咭几靓, 系樱花,唔只有樱花杯,仲出埋樱花咭,劲啊! 我叫左两杯,一杯正常系阿妈的,我的系skim milk 的。 Skim Milk 𠮶杯贴左贴纸的。 唔好睇泡泡绿,其实下面唔绿的. 阿姐饮𠮶时,佢打开时系好绿的,正正常常,随后我打开我𠮶杯系浅色好多。饮落都认真几淡, 得少量绿茶味,感觉几似饮紧杯奶咁,唔似饮Green Tea Latte咁。 唔明既系,我只系叫Skim milk应该系奶淡啲,点解啲绿茶都淡得咁离谱呢?!唉。。。。

唔好睇泡泡绿,其实下面唔绿的.