2011-10-10 24 浏览
之前见到报章报导呢间舖头D嘢好食, 上黎食评又话正, 寻日同太太特意过去试下啦.我哋去呢间新舖黎, (食饱行返去旧舖, 见到只系卖外卖糕点了)入去咁啱有人埋单, 所以即刻有位坐低:1. 南瓜糕: 老婆食咗之后话劲正, 必食2. 杏仁糕: 佢话只系麻麻地, 好似用咗杏仁油. 只我觉得味道都OK, 几有杏仁味.3. 雪耳红枣糕: 雪耳都几多, 又有红枣味. 清而唔过甜, 正.4. 桂花糕: 几清香, 不过我觉有少少过甜.5. 姜汁番薯糕: 有番著同姜味既, 不过味道好似都几淡, 我老婆都话好麻麻.6. 芋头糕: 佢哋煎返热俾我哋, 食落都几好味, 有粒粒芋头喺入面, 老婆话新年买D返屋企煎.7. 芝麻砵仔糕: 芝麻糕黎既, 不过用砵仔糕个碗做定型, 但系味道好正, 芝麻味够香, 红豆都唔太少.8. 墨鱼卷攦粉: 叫咗中麻辣, 同其他食评讲既一样, 唔够麻, 而且墨鱼卷有少少过咸.9. 猪颈肉攦粉: 猪颈肉够厚, 老婆话D肉有D"o鞋".10. 豆浆: 味道唔错, 老婆都满意.最后食饱都买咗老婆都要买D南瓜糕同芝麻砵仔糕, 俾佢嫲嫲试下㖞.今日变咗食糕餐多过食攦粉但系冇咗之前食评讲既食够$3

入去咁啱有人埋单, 所以即刻有位坐低:

1. 南瓜糕: 老婆食咗之后话劲正, 必食

4. 桂花糕: 几清香, 不过我觉有少少过甜.
, 芝麻味够香, 红豆都唔太少.
9. 猪颈肉攦粉: 猪颈肉够厚, 老婆话D肉有D"o鞋".
10. 豆浆: 味道唔错, 老婆都满意.

今日变咗食糕餐多过食攦粉

但系冇咗之前食评讲既食够$30有糕点送...

最后一提就系有位阿叔服务非常好, 唔知仲以为佢系老细 (因为佢埋单时叫我去收银处俾老细埋单先至知道, HAHAHA)
2011-10-09