地址-恋上台式料理将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G26号舖💋一人份辣鸡煲(配白饭),佢呢个鸡煲上菜时有附送埋菜菜比我地(今次系生菜),职员好贴心地提醒食到最尾可以通知佢地加水烚菜,首先讲下个鸡煲,佢份量好足,劲多件鸡,D鸡肉都唔算嚡,而且肉多,佢阵辣味都唔算太劲,唔食得辣的朋友都可以放心食,但如果食得辣的,可以拣返中辣,甚至大辣都OK,而最后佢个D生菜索满汤汁,劲正。💋牛肉拼盘,据职员所讲,原来佢个拼盘系即叫即切,所以等待时间需时,但等待绝对值得,佢D牛肉全部都唔算太薄,都几厚下,佢个牛舌真系好正,劲重牛味之余,亦都口感爽脆,临食前都扫埋佢跟的酱汁烧多阵,味道更佳。💋鹅肝柯仔鲁肉溏心蛋饭,呢个饭一睇就知正野,摆盘都几整齐,佢D鲁肉几多下,食落好浓味,配埋相对冇咁浓味的柯仔一齐食,配合得几好,佢有2块鹅肝,佢D鹅肝可以做到外脆内软的口感,劲重油脂味,令人回味。💋雪崩珍珠朱古力,一上到黎见到佢杯朱古力上面层CREAM,劲靓,朱古力味道香浓又唔会死甜,配埋珍珠口感十足,正。💋恋上水果茶,我拣左半糖,饮落几清新下,又唔会话太甜,又可以有D水果的味道,解腻一流。
地址-恋上台式料理
将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G26号舖