2024-09-16 214 浏览
第二次食呢间餐厅,我自己觉得都算系香港数一数二做得好有心机嘅泰国菜,每一样食物见到同食落口嘅味道分别好大,因为每一个菜式都好有层次,超欣赏,应该会带其他朋友食第三次Salted egg yolk crusted Squid $108鱿鱼须做得好腍,外层嘅炸皮好薄脆,加埋咸蛋黄又好惹味,但系点到即止,就算连续食好多旧,咸淡适中Mango fried rice with Prawns $118菠萝炒饭就食得多,芒果炒饭我都系第一次食,估唔到热食又几夹,啲虾都几大只又新鲜,炒饭够干身Tom Kha Gai $68汤可以拣大细,都几贴心,椰汁鸡汤加上一种酸辣嘅感觉,饮落好有层次,入边嘅材料都几多,最钟意系𠮶啲菇,吸晒啲汤汁超正👸Larb pork neck salad $98如果食闷咗炭烧猪颈肉,可以试吓呢个,又系感觉到店家诚意嘅一个菜,从未食过味道层次咁丰富嘅猪颈肉,而且肉质比起炭烧嘅更加柔软,每件肉都包裹住酸辣嘅酱汁,超级推荐Prawn cake $88炸虾饼就中规中矩,偏向实净弹牙为主,但感觉到系真材实料

Tom Kha Gai $68

👸Larb pork neck salad $98

Prawn cake $88
炸虾饼就中规中矩,偏向实净弹牙为主,但感觉到系真材实料