2009-07-03 35 浏览
今日我同朋友打算去试下听讲几出名O既朱古力店, , 原因系我身边朋友个个都叫我一定要来试呢度嘅朱古力, 顺利成章, 就试下有几特别. 不过嚟之前, 我建议先打电话问清楚实际地点, 接电话个好女仔好NICE, 佢建议我地搭MTR, E2 出口出, 再沿天桥向海方向行, 经中信大厦, 间店就响佢对面, 分域码头一楼, 系要经过BLUE GATE先入到去, (虽然好似好难揾, 其实, 只系5分钟多D , 都唔系好远啫.入到去, 间店主要系白色为主, 感觉好舒服, 我地一坐低当然先叫呢度最出名嘅热朱古力, 当朱古力送到嚟, 真系几特别, 面上面放左一块薄薄朱古力, 望住佢慢慢溶落去, 都几得意. 之后, 我地入到一间朱古力房入面, 见到好多好靓嘅朱古力SHOW PIECES, 有手袋, 朱古力花盘, 兵马俑, 香港真系好少呢D咁特别嘅店舖. 果度除左D朱古力好好味, 个Chef仲好, 因为佢请我同我朋友食将会出嘅朱古力CAKE, 望落已经好吸引, 朱古力酱淋面, 食落去朱古力一D都唔甜, 而且味道好浓好香, 层次分明, 内面仲有NUTS TIM, 真系要推介一下, 个CHEF, 原来之
, 都唔系好远啫.

之后, 我地入到一间朱古力房入面, 见到好多好靓嘅朱古力SHOW PIECES, 有手袋, 朱古力花盘, 兵马俑, 香港真系好少呢D咁特别嘅店舖. 果度除左D朱古力好好味, 个Chef仲好, 因为佢请我同我朋友食将会出嘅朱古力CAKE, 望落已经好吸引, 朱古力酱淋面, 食落去朱古力一D都唔甜, 而且味道好浓好香, 层次分明, 内面仲有NUTS TIM, 真系要推介一下, 个CHEF, 原来之前响文华做左好多年, 唔怪得咁有水准啦
, 佢仲话下星期开始有其他味道出TIM, 真系好期待, 我同我朋友, 虽然揾得有D辛苦, 但我地都觉得系值得, 我下星期一定会同埋屋企人嚟试埋其他味道
Fenwick Pier
沿天桥到分域码头 - VERO
糖雀仔
靓靓糖手袋
得意朱古力花盘
超好味...朱古力CAKE :)
好靓呀..:O
2009-07-03
Fenwick Pier
沿天桥到分域码头 - VERO
糖雀仔
靓靓糖手袋
得意朱古力花盘
超好味...朱古力CAKE :)
好靓呀..:O
  • 70% Signature Dark Chocolate
  • Chocolate Ganache & Brownie