2015-05-03 2534 浏览
今日同友人食午餐,叫左一个二人餐,包括有三文鱼刺身,吉列大虾两只,吉列带子两只,吉列猪柳同吉列猪扒,甜品有芝麻雪糕。饮品仲可以拣酒类饮品,多款日本牌子啤酒俾你拣!三文鱼刺身厚切,好新鲜 主角出场,见到呢个吉列拼盘,真系不自觉地哗左一声。由于本人非常钟意食炸物,所以呢个吉列真系无敌。每件食物都炸得非常好,入口不油腻,加上非常脆口。好怕食吉列食到一口都系油。 吉列猪柳,好多肉汁,唔会因为炸完而变得干身,加上好软滑,非常好食! 吉列猪扒同带子,如果猪扒同猪柳相比,我会比较钟意食猪柳,可能猪扒比较薄身,猪柳肉汁较为鲜甜。吉列带子好大粒,并唔系因为粉浆厚而大粒,带子本身都系好鲜甜,加上脆口表面,非食不可! 吉列大虾,虾肉爽口弹牙,口感十足,不但冇“梅”既感觉,仲好鲜甜,好新鲜。 从而可见,粉浆一啲都唔厚,轻轻一层就包住虾肉,一啲腻既感觉都冇。记得第一次食呢间吉列专门店,已经系4-5年前既事,事隔多年再食,估唔到都系咁好食。加上服务员非常细心,见到我地啲椰菜丝就快食完,就主动帮我地添加。不得不提,椰菜丝系任添既,加上柚子醋同紫菜汁,唔钟意食椰菜丝既我,都食左好多。配合吉列食物一齐食,成个感觉好舒服
今日同友人食午餐,叫左一个二人餐

三文鱼刺身厚切,好新鲜
三文鱼刺身

二人餐

吉列大虾

不得不提,椰菜丝系任添既,加上柚子醋同紫菜汁,唔钟意食椰菜丝既我,都食左好多。配合吉列食物一齐食,成个感觉好舒服,唔会觉得滞。
2015-04-30
三文鱼刺身