2012-03-30 28 浏览
今日放假, 就同女朋友一齐去呢间饮下茶, 睇下系唔系真系咁好食~我地9:45 去到, 都已经好多人, 结果10点拎完筹都要等一个钟先有得入去食, 不过冇所谓啦, 等咪等~11点入去食啦, 由于系入门口前已经点好晒要食d乜, 所以d 野食都黎得好快~第一个就黎呢样!!!!!酥皮叉烧包!!!!好好食好似食菠萝叉烧包!!!!!正!!!!!!!外表系酥脆的!!!!!萝卜糕都好滑好软~肠粉就一般, 冇乜味, 唔系太香口马拉糕热辣辣, 好松软!!!!虾饺虽则同出面好似冇乜分别, 但我个人觉得就好弹牙奶皇包入面d奶皇好香~佢应该试整流沙奶皇包~腐皮卷有「九」王系入面, 好脆口糯米鸡就好大只!虽则料就差少少, 但整体都ok食左咁多野连$2/人的茶钱都系$13x, 几抵食~一定会再黎食多几次。食紧野个阵, 见到老板周围走, 又教人点食萝卜糕/烧卖先系最好食, 又帮手执下位咁, 感觉上真系好nice, 连我自己跌左只筷子落地...我想揾人黎换时, 佢地已经听到跌野落地的声音, 跟住即刻拎新一对黎~今次我地都觉得服务真系几好~
酥皮叉烧包
第一个就黎呢样!!!!!酥皮叉烧包!!!!好好食

萝卜糕
萝卜糕都好滑好软~
叉烧肠粉
肠粉就一般, 冇乜味, 唔系太香口
马拉糕
马拉糕热辣辣, 好松软!!!!
虾饺
虾饺虽则同出面好似冇乜分别, 但我个人觉得就好弹牙
奶皇包
奶皇包入面d奶皇好香~佢应该试整流沙奶皇包~
腐皮卷
腐皮卷有「九」王系入面, 好脆口
糯米鸡
糯米鸡就好大只!虽则料就差少少, 但整体都ok

食左咁多野连$2/人的茶钱都系$13x, 几抵食~
一定会再黎食多几次。

2012-03-30
等候时间
60 分钟 (堂食)
酥皮叉烧包
萝卜糕
马拉糕
虾饺
奶皇包
腐皮卷
糯米鸡
  • 酥皮叉烧包.