2010-01-06 12 浏览
之前一直只做CD-ROM, 冇写食评, 但呢间嘢真系好唔得, 忍唔住要出手叫大家千祈唔好去食. 自问自己一直喜爱越南牛肉粉, 因为移民加拿大多年, 养成了喜爱越南牛肉粉 (相信好多人都一样). 前两年去过越南, 当地d牛肉粉好食到不得了, 当地Pho 24更是又好又平又方便 (周围都系)之选. 所以虽然看过沙田分店之劣评, 去到iSquare见到开咗, 都忍唔住试下.各款牛肉粉: 劲差- 汤底, 冇越南本店𠮶种清香, 反而好似香港鱼旦粉𠮶只汤- 牛肉粉: 牛肉有牛味, 但肉质梅. 牛丸系冻肉铺打边炉货仔重有劲好笑: 我们一行四人, (1) 叫走香叶走芫茜嘅变成走葱有香叶有芫茜, (2)叫走芫茜嘅变成走葱走洋葱, 其余两碗ok, 因为一碗冇变, 一碗全走- 春卷: 唔脆- 越南炒通菜: 完全冇味, 好似乜调味都冇落, d菜劲老, 好好细碟- 牛油鸡翼: 炸鸡中翼5只, 冇特别- 唯一ok嘅, 滴滴咖啡, 不过俾好少练奶, 同埋得2/3杯....请我食都唔会再去!!!

各款牛肉粉: 劲差

- 汤底, 冇越南本店𠮶种清香, 反而好似香港鱼旦粉𠮶只汤

(2)叫走芫茜嘅变成走葱走洋葱
, 其余两碗ok, 因为一碗冇变, 一碗全走

- 春卷: 唔脆

- 牛油鸡翼: 炸鸡中翼5只, 冇特别

请我食都唔会再去!!!
2010-01-03