2017-04-18 2605 浏览
头先同个friend谂住去深水埗食强记,点知full晒要等唔知几耐,照等啦。等等下见到对面有间好似系餐厅既野窗上面贴住d咩58、78。八卦过去望下,有位阿哥就系咁一轮嘴讲:素食自助餐78蚊任食,xxxxxxx(中间果d听唔清楚) 咩都有....咩话78蚊?有冇咁著数?讲真我唔系几钟意食斋,不过见佢咁平,入去行个圈睇下佢有咩食啦,反正强记唔知要等几耐。顶,入到去睇咪又系冇位,间野都算细间,眼见应该冇30个位,俾人行既地方唔多够阔,其实同入面d夹紧野食既客迫住行。真系咩都有,炒饭、炒面、菜s、豆腐,瓜s、煎糕s、炸野s、菇s、糖水、汤、甜品s、生果等等,仲要有柠水同中国茶饮。我同个friend见咁笋即刻话试下,好彩咁岩有两个客食完,唔驶等。食物味道唔差㖞,似系一般酒楼食果d𩠌菜,佢地有埋番茄蛋,蛋都算斋?炒饭都有蛋,事但啦,我又唔系信佛。当中有只叫唔知咩炸南瓜饼真系几好食,外脆内软,又唔算太甜,我啪左3旧。倾下食下坐左成个钟有多,饱到一个点。埋单走人,原来加一都唔驶,真真正正$78任食。我本身都唔多食斋,不过食完今次应该会再叫d friend同屋企人黎再食。

2017-04-17
  • 南瓜饼