2017-10-28
前排成日听身边的朋友话有足料火窝任食,劲多海鲜又有鸡煲,包你食到饱,今日终于有机会黎到【伦哥火锅私房菜】见真章!尖沙咀分店地方非常之大,座位都好多,大部分都系4人台,更有6-8人台,岩哂同大班老友或者公司同事聚餐的落脚地~一坐低已经有店员为你提供两款前菜,分别系XO 酱四季豆同埋陈醋云耳,两款都系酸酸地又带少少辣,绝对开胃!等你食欲大增,接落黎可以火力全开食多D!有大概5款的配料(青葱、辣椒、生蒜、炸蒜、等等)俾你自由混酱~跟住无耐就上一人一只既蒜蓉粉丝蒸象拔蚌仔,都几够惹味,不过蚌仔就细左少少。再上埋个刺身拼盘,跟返一人份既量同时再一人一碗老火炖汤暖暖个肚先再上鸡煲。我选左Bb辣,都几麻辣同有少许呛,不过好味!。鸡件比较小,唔会话太大件食到你好滞,汁量唔多但味浓,食完系可以refill再黎多煲架!但要注意不时搅拌下,唔系会痴底;食到咁上下再落埋猪皮、鱿鱼,以及牛栢叶,吸哂个汁真系好好味~终于黎到戏肉转火窝,我选左龙虾汤底(要另+$30架)海鲜拼盘同牛颈脊都系跟人数而安排份量,不过以女仔食量黎讲,基本上都食唔哂,因为很充足!鲍鱼几弹牙又唔韧,牛肉唔鞋无雪味,薄得黎有口感!唔错!招牌的伦
再上埋个 刺身拼盘,跟返一人份既量
同时再一人一碗老火炖汤暖暖个肚先再上 鸡煲。
终于黎到戏肉转火窝,我选左龙虾汤底(要另+$30架)
招牌的伦嫂手打双滑(白色系虾滑,黑色系墨鱼滑),都相当有惊喜,特别系墨鱼滑超有咬口,好弹口~另外有一堆什丸,比较突出既系沙拉丸,入面的千岛酱甜甜地,仲有芝心牛丸都好深刻,因为平时多数都只系食到芝心丸,好少有牛丸做流心芝士!
另外仲有提供基本的田园有机蔬菜篮、响铃卷同埋韭菜饺以及云吞,不得不提佢个低盐少油鱼皮,系即场新鲜炸架!唔系买现成冻冰冰又硬邦邦,完全香口又脆!十分推介!!
食到最后,甜品系【真的假不了】即系燕窝炖鲜奶,都几滑,不会过甜,清清地做个埋尾,好圆满!
呢间分店的员工服务态度几唔错,食左两小时,中间会主动加汤,收碟,都会帮忙炒下鸡煲!俾个GOOD佢地!下次会再约大班既朋友再黎食过!