2019-06-03
真系好食的Gelato但真系贵因为睇到杂志而认识的雪糕店.点了一球杯装开心果gelato, 店舖有2-3个hairchair 位可以堂食. Gelato入口绵滑, 隐约食到极幼细的开心果碎, 无加太多糖,甜味刚刚好, 食完唔会甜到起痰, 非常美味, 份量少觉得唔够喉. 但喜欢食movenpick 或哈根大师的可能会觉得唔够甜. $68一细杯开心果gelato, 我觉得贵啊 (有些口味只要$45). 但我宁愿比$68食呢杯高质gelato 都好过比$48食充满冰又唔好食的百X堂韩国排队牛奶雪糕. 但系$68又差不多可以食2球cova了.想食豆腐味,但老板话用开的豆腐舖结业, 暂时未揾到其他铺头可以制作同样高质豆腐, 所以生产无期.杂志报道老板投资了雪糕界的法拉利做雪糕, 成本大, 希望长做长有.
因为睇到杂志而认识的雪糕店.