2024-11-05 639 浏览
我哋呢啲食肉兽最钟意食烧肉🤣 留意到铜锣湾呢间<佐贺烧肉谷> 最近有新搞作,就系有鱼同埋羊嘅新菜式,当然要嚟试下啦😬拣咗Level 3 澳洲和牛海鲜放题,因为有澳洲和牛食,鱼+羊嘅主题仲有正嘢送添🥰🌟烧白鳝配酱油汁柠檬盐酱每人有两件,可以试埋两种唔同嘅汁烧,估唔到啲白鳝咁新鲜弹牙,我朋友就觉得酱油烧系最正,我钟意柠檬盐酱多D,鳝嘅味道更出😚🌟烟熏壸渍封门柳( 酱油味)<佐贺烧肉谷> 嘅名物,必食! 成条封门柳好大条,自己剪到适合嘅厚度再烧,谂返都好味😎😘澳洲和牛海鲜拼盘呢个都系一坐低就送上嚟,可以试到唔同种类嘅和牛,样样都好好味, 边款啱食就可以再落单,呢度嘅澳洲和牛质素唔错,值得一赞!另外海鲜都非常新鲜,尤其只大海老,必食🥰🌟香草羊架每人有一件,除咗羊架仲有啲羊肉串烧都好正😍🌟原条鱿鱼筒出面好少有嘅原条鱿鱼,完全唔淋,新鲜弹牙👍🌟烧日本生蚝呢度啲生蚝都好饱满,烧完一啲都唔腥😚除咗啲啲任点任食之外,出面仲有熟食包括,羊肉饺子,樱花虾饭,日式炆牛肉, 同埋自助蔬菜等。 饮品方面都好足够㗎,有几个大雪柜,竟然仲有生百事😀甜品方面梗系要食佢个雪糕啦,蜜瓜同埋朱古力都好好味!我仲见到隔离有个爆

🌟烧白鳝配酱油汁柠檬盐酱

🌟烟熏壸渍封门柳( 酱油味)

😘澳洲和牛海鲜拼盘

🌟香草羊架
每人有一件,除咗羊架仲有啲羊肉串烧都好正😍

🌟原条鱿鱼筒
出面好少有嘅原条鱿鱼,完全唔淋,新鲜弹牙👍

🌟烧日本生蚝
呢度啲生蚝都好饱满,烧完一啲都唔腥😚

甜品方面梗系要食佢个雪糕啦,蜜瓜同埋朱古力都好好味!我仲见到隔离有个爆谷机!将啲爆谷做咗topping,非常之夹🫶🏻

<佐贺烧肉谷> 其实仲有好多嘢食,啲牛肉真系唔错,最紧要系佢出品稳定,我都帮咗衬咗佢几次,每次我都好满足,真系唔错,真心推介🫶🏻
2024-11-01
  • 烟熏壶渍封门柳