2017-03-31 989 浏览
听同事讲公司附近有间饺子店都几好味,外边做完野要返公司,过左lunch hour繁忙时间,趁无乜人就去试下。饺子唔算好多款,不过较少见既北方饺,例如:芹菜饺、羊肉饺、鱼饺,不过就有d贵,所以都系点个韮菜饺、山东卤面、葱油饼。队长唔系北方人,不过都知北方饺子个皮都比较厚,呢到都一样系厚皮,不过食落就唔够juicy,韮菜唔够香,如果唔落豉油会唔够味,如果用甘既价钱,我会觉附近得皇后街果档好食好多,同埋正宗好多。至于个山东卤面,其实系蕃茄蛋面,队长曾经系山东饮过一个超好饮既蕃茄蛋花汤,好有蕃茄同鸡蛋既原味,不过呢到既蕃茄蛋面就淡而无味,只系d蛋几滑,但无蛋味。葱油饼就⋯⋯可能我食惯上海果种口味,唔知山东咩口味,只系觉得好似炸饼甘,虽然唔油,但炸到好硬,馅亦好少,卖$32/两个,超唔抵。未至于好难食,不过唔抵食,我宁愿行多2步返皇后街揾食
未至于好难食,不过唔抵食,我宁愿行多2步返皇后街揾食
午餐