2007-07-15 3 浏览
睇过杂志介绍过,知道算系贵价既酒家,但见到点心d相影到鬼咁正,就去试吓啰。星期六,去到大约已经两点钟,一眼望入去,得果三台客,好鬼静,不过环境都算系舒适啦,等到朋友嚟到两点半,终于可以叫点心嘞。点心选择好少,唔计粥粉面饭得大约二十种点心拣,我们点了:1. 富瑶虾饺皇(顶点$32):虾几大只,皮又薄,好正2. 蟹粉小笼包两只(每只$28):皮薄而且滑,唔会一夹就会穿,猪肉亦唔大旧,但蟹粉味道不足3. 雪影杏汁饱(中点$24):呢个饱好软熟,外层脆脆地,但唔系菠萝包既皮,杏汁香浓又滑4.竹笙海皇春卷(大点$28):春卷皮炸得好脆,有好多虾做馅料5.九层咖啡糕(中点$24):呢个系甜点,咖啡味香浓,亦唔会做得太腍,一夹就散服务亦几好,点心都好快到,不过酸菜每碟$12及茗茶每位$12都几贵。点心真系做得好出色,好有水准,价钱虽然系贵咗d,但都值得一试既!

点心选择好少,唔计粥粉面饭得大约二十种点心拣,我们点了:

1. 富瑶虾饺皇(顶点$32):虾几大只,皮又薄,好正