𠮶晚约左个fd 去铜锣湾食饭, 点知大家谂极都唔知去边度好呀....咁谂住行去大坑/天后食饭....点知途中见到呢一间, 个门面唔系靓, 但系又好多人下㖞~! 见到个师傅又烧鸡扒烧到火红红咁, 好兴趣试一下!! 点知....顶~!!! 痴线架咩~?! 32蚊, 两大块烧鸡扒既捞檬, 唔只系好好味咁简单, 直头系正~! 块皮烧得脆, 又刚刚好, 唔会overcook~~捞檬配菜都唔少, 如果胃口细啲妹妹仔, 可以两个share 都得添~! 我个fd 叫左个烧猪扒饭, 哗~~~又系好夸张~~两大块猪扒, 热辣辣~~最正系个汁~! 好味到震~~~老实说, 我同我个fd都算大食架啦~食完呢两碗都真系有觉得好饱㖞!!! 证明个碟头真系唔细架~! 平靓正~! 得闲一定再食过~!

2009-11-14
  • 烧鸡扒捞檬