2023-07-20 339 浏览
因为工作关系出左去佐敦做野,收工之后就谂住系附近食埋野先返屋企,之前听人讲过逸东酒店依家除左酒楼同自助餐之外仲有个food court,于是就走左落去矛睇下有咩啱食。最近因为生日所以一星期都有几餐食得丰富左啲,见到呢间专系做汤品兼家常饭𩠌嘅铺头就拣左佢啦。瑶柱肉松蒸水蛋套餐呢间主打汤品,我今次就叫左好黄瓜陈肾土茯苓赤小豆扁豆粟米陈皮煲猪展,主理清热去湿,主菜就叫左蒸水蛋,再外加一个时菜全走。个汤见到个名咁长就知架势🤣虽然我唔系食神分得出佢系咪齐哂咁多材料,但作为屋企小汤王由细饮阿妈煲嘅靓汤饮到大就知足料之余无落味精!汤面无一层油盖住、时菜全走、蒸水蛋配白饭,简直健康到不行👍🏻食完都觉得好轻盈无负担!呢间铺系值得得一吃再吃!
因为工作关系出左去佐敦做野,收工之后就谂住系附近食埋野先返屋企,之前听人讲过逸东酒店依家除左酒楼自助餐之外仲有个food court,于是就走左落去矛睇下有咩啱食。
瑶柱肉松蒸水蛋套餐
呢间铺系值得得一吃再吃!