2018-06-07 786 浏览
平时同老公二人最爱食东北菜,今日撞正老公旧历生日,谂住食大佢,无意间比我系openrice揾到呢间唔错嘅评语嘅小店。门口装潢老北京感觉红铛铛,入到去更有浓厚中国气息,我一早打电话book左位加留半只片皮鸭,当然如果大家无留定鸭佢都有机会比到你,但最好紧系预留定啦,以免一场欢喜一场空,我地7点到达餐厅,都见仲有位剩,不过慢慢好快就爆满了。佢落单形式系比张纸笔你写上菜肴名字或者相对号码,我地一行二人叫左麻辣海哲头,京葱羊肉,鸡丝粉皮,半只片皮鸭。比左单后发现原来佢醉鸡有拎奖!个饺子都好似好好食咁,好多人叫,仲想食个羊馅饼啊🥙!不过无咁大个胃口,唯有下次食。麻辣海哲头,有麻香,又有大旧,唔太辣,好鬼惹味!其实本人本身就好钟意食羊,所以我一定觉得京葱羊肉好食,有少少似干炒牛河,不过老公平时一般羊都觉得好味,佢话唔骚,所以唔太好羊嘅朋友仔都可以试下。鸡丝粉皮佢沟左花生酱,甜甜地好开胃,又可以解辣,唔系啲一夹就断哂嘅粉皮,软硬刚好👍🏻最后,我大爱片皮鸭,半只粉量刚够二人食,皮虽然唔够脆,但够香,佢嘅鸭系带有肉,如果你追求超班正宗片皮鸭得浸皮个啲,咁就唔岩你啦,不过我就好钟意,因为够鸭味,香甜新鲜。

麻辣海哲头,有麻香,又有大旧,唔太辣,好鬼惹味!

最后,我大爱片皮鸭,半只粉量刚够二人食,

菜色整体都好食,价钱都唔贵,两个人四碟𩠌都只系$382,唯一美中不足系环境太挤逼,枱与枱间只有五厘米距离,张枱仲要好细,四碟食物都唔太够放,完全同隔离零距离,好似同枱食饭咁,所以我地一食完都急急脚走人了。
京葱羊肉
青瓜大葱