2007-04-14 104 浏览
同同事一齐去食,佢畀左间几阔落的房畀我地,都算坐得几舒服。落order,个waitress懒叻咁记code number,我地就由头更正一次我地要d咩。点知就真系出事,佢拎左一碟大家冇叫既野黎(因为有人试过话果个dish麻麻,所以我地一定冇叫到,估佢系记错左code……),我地同佢讲冇叫过,佢就拎住碟野又出又入两三次话唔得ga wor,我地系叫左,仲拎佢张order纸话佢真系落左呢个dish……呢个时候大家都发火,因为我地已经更正左一次我地要d咩,身为一个好的waitress,佢应该自己跟足d,落完order覆一次大家叫左d咩,黎错左我地都冇声出啦~ 问题系佢冇呀嘛,跟住佢就黑晒面咁走~ 呢个系咩service? 最后佢都换左serve我地既人,而事情亦都告一段落。叫左好多野食,佢既碟头细细件,可以叫多d种类,不过人多就唔够分。味道唔错,例如香芒卷、鱼生饭,而sake既款都多,个梅酒好易入口。dessert都有好多选择……一班人食得好开心总括黎讲比较咁多间大众化日式料理,呢间无论系装修同食物都比较好,值得去试~
同同事一齐去食,佢畀左间几阔落的房畀我地,都算坐得几舒服。