2022-01-19
📍 鱼众不同酸菜鱼 (紫荆楼)鱼众不同嘅酸菜鱼系唔系真系与众不同呢?今日朋友同我讲话呢间酸菜鱼嘅评价都几好性价比极高‼️所以我就嚟会一会佢🤫今日入到餐厅嘅时候侍应都几热情去招待我哋,餐厅位置几宽躺,安排咗我哋坐沙发卡位。细心介绍俾我哋听佢哋最抵食嘅一人餐!估唔到60几70蚊就可以食到一大碟酸菜鱼😱睇完餐牌之后我哋认为最抵食嘅就系呢个一人餐🤫一人餐系可以叫一样主题+汤底+配菜x2+主食,我同朋友叫咗两款唔同嘅试吓😏1️⃣新推出弹牙鲷鱼片+老坛酸菜鱼汤+娃娃菜+萝卜+红薯粉 $70鲷鱼片系餐厅嘅新出嘅菜单,比一般嘅鲈鱼片较为弹牙,有细骨,食时要小心⚠️ 汤底酸菜味十足,有微微嘅辣椒香,又有花椒嘅香味😍仲见到有辣椒干🌶睇得出汤底系有落心机去熬制😎娃娃菜同埋萝卜吸收晒汤底嘅味道😍超级正,萝卜好甜唔会有渣!红薯粉系另上,可以分批加入汤内😚2️⃣精选肥牛+麻辣浓汤+豆卜+金菇+白饭 $66麻辣汤底餐牌写住有🌶🌶🌶,但系感觉老坛酸菜汤比较辣🤫个汤底都好香!好有旧时系大陆食嘅风味🤣少少嘅麻味😚肥牛亦唔会煮到老哂!牛味重唔似系cheap野,比想像中好食😋识识吓店员都有埋黎问我哋边一个餐好食啲,我同朋友二话不说一齐指
2️⃣精选肥牛+麻辣浓汤+豆卜+金菇+白饭 $66
少少嘅麻味😚肥牛亦唔会煮到老哂!牛味重唔似系cheap野,比想像中好食😋识识吓店员都有埋黎问我哋边一个餐好食啲,我同朋友二话不说一齐指住肥牛🤣 豆卜未系好淋,金菇就正常,用麻辣浓汤捞饭超级正,避咗啲油健康啲❤️
如果大家想另外叫饮品,需另+$6-12,不过佢嘅饮品都算几大杯,所以抵叫👍🏻
评分时间❣️ (最多五颗星,如不推荐会打交叉)
食物质素⭐️⭐️⭐️⭐️
环境⭐️⭐️⭐️