2011-09-24
由细食到大的一间餐廰,以前很喜欢到这里食晚饭,特别欣赏他的盐焗鸡,有时下午也会到这里食一碗牛腩云吞米,觉得佢牛腩煮得好入味及够淋,云吞又大大粒,特别系米粉,D牛腩汁浸晒入去,特别好味。可惜近年已开始失水准,牛腩吾入味而且又UN,就连米粉都好似淡而冇味咁。所以已经很少再光临了。因为今日家里没煮饭,所以男友建议到此晚饭,男友叫了一个菜远炒班球套饭,而我就叫了一碗炸酱云吞米,首先来个套饭,有一碗例汤,眼见碗汤好足料,谂住一定都吾错,点知饮一口已经发觉好吾掂,淡而冇味,虽然佢标榜不会加味精,但都吾好咁过份,完全冇味。。。。至于那个菜远炒班球,我就冇试,我男友就话OK啦,冇特别。而自己果碗炸酱米,见到个卖相已觉失望,再食了一口已经想放弃,米粉滚得太淋了,而炸酱就好似一普通肉丝咁,以前都会觉得有少少酸味,而家完全冇,感觉就好似食紧南乳肉丝米咁,好难食。。。但云吞就吾错,都能保持水准。。。。帮衬左十几年的餐廰,终于决定要放弃,相信我不会再去了。。。
帮衬左十几年的餐廰,终于决定要放弃,相信我不会再去了。。。